DE ICONISCHE BIC ® AANSTEKER WORDT 50 JAAR! AL EEN HALVE EEUW IN VUUR EN VLAM

DE ICONISCHE BIC ® AANSTEKER WORDT 50 JAAR! AL EEN HALVE EEUW IN VUUR EN VLAM

Redactie Baaz
  • Een favoriet van de gebruiker: Sinds 1973 zijn BIC® aanstekers 's werelds best verkopende zakaanstekers, erkend door gebruikers over de hele wereld vanwege hun kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. 
  • Een essentieel, dagelijks gebruiksvoorwerp: Aanstekers voorzien in essentiële behoeften, zoals koken, het aansteken van kaarsen, open haarden, of doe-het-zelf projecten. Meer dan de helft van de standaard aanstekers (52%) wordt gebruikt voor fysiologische en emotionele behoeften. 1
  • Vandaag de dag worden er wereldwijd 4,5 miljoen zakaanstekers per dag2 verkocht.
  • De veilige en duurzame keuze: Consumenten overal ter wereld vertrouwen op BIC® aanstekers dankzij hun hoogste kwaliteitsnormen en meer dan 50 veiligheidscontroles.
  • BIC® aanstekers zijn veilig, betrouwbaar, gaan lang mee en zijn gemaakt met materialen en technieken van de hoogste kwaliteit.

De favoriet van de gebruiker sinds 1973 

Brussel, 3 oktober 2023 - Toen Marcel Bich in 1973 de BIC aansteker introduceerde, deelde hij dezelfde visie als bij de Cristal pen in 1950: gebruikers eenvoud en plezier brengen door hen essentiële dagelijkse producten aan te bieden die betrouwbaar en betaalbaar zijn, én lang meegaan. De vorm van de aansteker, speciaal ontworpen om perfect in de hand van de gebruiker te passen, werd al snel de nieuwe norm. Met wereldwijd meer dan 4,5 miljoen verkochte zakaanstekers per dag en een marktaandeel van ongeveer 55% (Azië niet meegerekend) is BIC sinds 1973 de nummer één in de markt.

Een ‘limited edition’ om de 50e verjaardag van de BIC aanstekers te vieren.

Om deze verjaardag te vieren lanceert BIC een Limited Edition aanstekers uit die zowel het erfgoed als de visie op de toekomst weerspiegelt. Deze collectie is geïnspireerd op de kinetische kunst, een stijl die ongeveer 50 jaar geleden opkwam en nog steeds erg actueel is, vooral onder straatartiesten. Deze editie omvat de iconische BIC® Maxi aansteker met verminderde ecologische impact. De aansteker bestaat uit alternatieve en gerecyclede materialen en heeft een CO2-impact die 30% lager ligt dan die van het standaardmodel (16% dankzij ecodesign en alternatieve materiaalkeuzes, en nog eens 14% door gecertificeerde CO2-compensatie).

FLAME FOR LIFE – een onmisbaar product 

Vlammen worden voor veel uiteenlopende doeleinden gebruikt en voorzien in essentiële behoeften, van koken en verwarmen tot ontspanning, feesten, spiritualiteit en buitenactiviteiten of zelfs noodsituaties. In de afgelopen 12 maanden heeft 9 op de 10 volwassenen een aansteker gebruikt, en meer dan de helft van alle dagelijks ontstoken vlammen (52%) wordt gebruikt voor fysiologische en emotionele behoeften, en dit aandeel blijft stijgen.

BIC, een merk dat zich inzet voor kwaliteit, veiligheid en dialoog

Een aansteker is geen gewoon gebruiksvoorwerp. Het bevat samengeperst gas in een reservoir dat wordt ontstoken door vonken om een vlam te genereren. BIC hanteert strenge controles om de consumenten te beschermen en biedt hen producten die gegarandeerd veilig zijn. BIC aanstekers zijn veilig, betrouwbaar, gaan lang mee en zijn gemaakt met materialen en technieken van de hoogste kwaliteit. Voordat de BIC® aansteker de fabriek verlaat ondergaat deze meer dan 50 automatische veiligheidscontroles.

Sinds vele jaren promoot BIC de veiligheid en duurzaamheid van aanstekers samen met diverse consumenten-NGO's wereldwijd. Onlangs heeft BIC een tweejarige cyclus afgerond en deelt nu zijn strategieën met meer dan 150 belanghebbenden, waaronder NGO's, wetenschappers en deskundigen.

Beschikbaarheid en prijs: De BIC® Maxi aansteker “Limited Edition” is verkrijgbaar voor de prijs van €2.99 (aanbevolen verkoopprijs).

 

Ook interessant:

Lees hier: Game Life@18 bereidt jongeren voor op regelwerk vanaf hun achttiende

Lees hier: Samenwerking tussen MOBOTIX en Kepler Vision Technologies

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie