De drie grootste fouten van de beginnende ondernemer (en hoe ze te vermijden)

De drie grootste fouten van de beginnende ondernemer (en hoe ze te vermijden)

Redactie Baaz
Welke fouten zijn de dodelijkste als je net in het bedrijfsleven springt?

Bij het aantrekken van kapitaal, een niet onbelangrijke bezigheid van ondernemers, worden de grootste fouten gemaakt. Het is de reden dat succesvolle ondernemers minstens de helft van hun tijd besteden aan het veiligstellen van financiering.

De slimme ondernemer kijkt altijd een stap vooruit. Elke zwakte in zijn laatste deal heeft effect op toekomstige deals. Daarom vermijdt hij deze fouten:

1. Te veel investeerders aantrekken

Hoe minder investeerders, hoe beter. Veel entrepreneurs kennen dit principe, maar weinigen volgen het. Het zorgt voor meer stabiliteit en overzicht. De kans dat een investeerder zich terugtrekt is veel kleiner.

2. Onaantrekkelijke investeerders aantrekken

Je moet niet alleen letten op de kwantiteit van investeerders, maar ook op de kwaliteit. Denk twee keer na voordat je een investeerder aan boord neemt. De reputatie van het bedrijf schiet omhoog als er capabele investeerders rondlopen. Vaak is het de beste reclame die je voor het bedrijf kunt maken.

3. Jezelf niet betalen

Elke slimme investeerder zal zeggen: betaal jezelf. Niet enorm veel, maar genoeg om jezelf dagelijks te ontwikkelen. Veel beginnende ondernemers betalen zichzelf niks, zodat het bedrijf kan groeien. Op het moment dat je jezelf niet uitbetaalt, gaan investeerders verwachten dat ze jou niet hoeven te betalen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie