De Brouwschuur haalt binnen drie uur doelbedrag binnen
De Brouwschuur haalt binnen drie uur doelbedrag binnen

De Brouwschuur haalt binnen drie uur doelbedrag binnen

Redactie Baaz
Een succesvolle crowdfundcampagne, dat wil iedere ondernemer wel. Helaas lukt het niet altijd, maar De Brouwschuur, een productiebrouwerij in het zuiden van ons land, wist wel heel snel het gestelde doel binnen te halen! De startup haalde namelijk binnen drie uur het doelbedrag van 30.000 euro binnen.

​Succes voor De Brouwschuur

De Brouwschuur is sinds 2014 bezig met op professionele schaal vervaardigen van speciaalbieren. Ook biedt het plaats voor collega-brouwers om bijvoorbeeld productieruimte te huren. De vraag hiernaar is zo groot, dat vanaf het moment dat De Brouwschuur startte er al een wachtrij is van drie maanden. Daarom besloot Erwin Stijbosch, eigenaar en brouwer, om uit te breiden. Hier had hij natuurlijk geld voor nodig, dus startte hij een crowdfundcampagne. De totale investering bedraagt 160.000 euro, hiervan is 60.000 euro eigen kapitaal en wordt 70.000 euro aangedragen door andere investeerders. Erwin wilde de overige 30.000 euro via crowdfunding ophalen. Hij startte de campagne en al binnen drie uur had hij het doelbedrag bij elkaar. Dus nu is hij aan het overfunden, namelijk van 30.000 naar 50.000 euro, zodat hij nog sneller kan groeien met zijn bedrijf. Met het extra geld wil hij onder meer extra vergistingsketels aanschaffen. Ook kan Erwin nu één tot twee keer per week een brouwsel van duizend liter vervaardigen en kan hij collega-brouwers vijf keer per week het gebruik van de installatie aanbieden. Daarnaast verhoogde hij het aandeelpercentage van zeven procent naar 11,67 procent.

Brouwen in De Brouwschuur

Naast het ontwikkelen en op de markt brengen van eigen Brouwschuurbieren, op dit moment zeven, en brouwen in opdracht, biedt De Brouwschuur collega-brouwers zonder eigen ketels de mogelijkheid om hun eigen productieruimte, vergistingsruimte en verwerkingsruimte te huren. Nederland heeft meer dan driehonderd brouwerijen, maar minder dan de helft heeft eigen ketels. Creatieve brouwers zijn hierdoor vaak genoodzaakt hun recept uiteindelijk aan een andere brouwer te geven om dit in het groot te laten maken. Maar doordat De Brouwschuur onder meer productieruimtes aanbiedt, kan een collega-brouwer zelf zijn eigen bier brouwen.
 
Kijk hier voor meer informatie.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie