De borrel: essentieel voor elk bedrijf

De borrel: essentieel voor elk bedrijf

Redactie Baaz

De feestdagen zijn in volle gang en in het bedrijfsleven gaat dat meestal gepaard met borrels. De kerstborrel, de oudejaarsborrel, de nieuwjaarsborrel; het kan niet op. Behalve dat het bijzonder gezellig is, is het ook essentieel voor een succesvolle onderneming. Dit is waarom.

Waardering voor je team

Een borrel kost misschien tijd en geld, maar het is een uitstekende manier om je team te bedanken. Organiseer een leuke borrel, of zet een feestcommissie op en laat je medewerkers weten hoe zeer je ze waardeert. Het is dan ook niet misplaatst om een beetje uit te pakken met de borrel; maar er echt een gezellige middag of avond van.

Geef de teamspirit een boost

Op het moment dat jij je waardering richting je medewerkers laat blijken, zal dat niet alleen de sfeer, maar ook de teamspirit ten goede komen. Als mensen zich gewaardeerd voelen, voelen ze zich een onderdeel van een team en zijn ze bereid om zich echt in te zetten voor jouw bedrijf en voor elkaar. Wil jij nog een stapje verder gaan? Verzin dan een leuke activiteit voor tijdens een borrel om het teammoraal te verbeteren. Muziek doet het bijna altijd goed, dus bepaal waar de aanwezigen van houden, verzorg één of meerdere audio-installaties en het feest kan van start.

Borrel

Leer elkaar kennen

Hoe goed ken jij je medewerkers nou echt? En hoe goed kennen ze elkaar? Als je met elkaar aan het werk bent gaan de meeste gesprekken over werk. De gesprekken die over het privéleven gaan blijven bovendien meestal enorm oppervlakkig. Nu hoef je echt niet alles prijs te geven, maar een borrel kan de perfecte plek zijn om elkaar iets beter te leren kennen.

LEES OOK: Jasje, dasje, kerstboomprentje: Opposuits

Pak uit tijdens de borrel

Een borrel is dus niet alleen leuk, het is ook bijzonder nuttig. Op de lange termijn kan het resulteren in een betere werksfeer, meer loyaliteit en inzet van je medewerkers en een betere werknemer-werkgever-relatie. En wie wil dat nu niet? Pak dus uit met de feestdagen en trakteer je personeel op een extra leuke borrel.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie