De beste SEO trends van 2023

De beste SEO trends van 2023

Redactie Baaz

De wereld van marketing verandert constant. Ook op het gebied van SEO is dit het geval. Wat in 2021 werkte, begon dit jaar bijvoorbeeld al weer minder te werken. Wat in 2022 echter goed werkt, kan in 2023 alweer verleden tijd zijn. Je moet daarom continu op de hoogte blijven van de trends in zoekmachineoptimalisatie. In dit artikel leggen we dan ook de beste SEO trends van 2023 uit!

AI

Artificial Intelligence, oftewel Kunstmatige Intelligentie, begint alsmaar belangrijker te worden in onze wereld. In 2023 vormt het ook een grote rol in SEO. Google zelf maakt bijvoorbeeld al gebruik van AI om erachter te komen wat de intentie van gebruikers zijn. Zo levert de zoekmachine relevantere resultaten. AI kan ook gebruikt worden voor het optimaliseren van je website voor SEO. Tegenwoordig zijn er namelijk AI-aangedreven SEO-tools die je helpen bij contentoptimalisatie en zoekwoordonderzoek. Het is zeker een goed idee om hier gebruik van te maken.

Mobile-first indexering

Google maakt gebruik van mobile-first indexering. Dit houdt in dat de zoekmachine je website indexeert op basis van je mobiele site. In het verleden deed dit Google dit juist aan de hand van je desktopsite. Dit is echter gewijzigd omdat alsmaar meer mensen hun smartphone gebruiken om op het internet het een en ander op te zoeken. Google geeft namelijk aan dat maar liefst meer dan 60 procent van de zoekopdrachten tegenwoordig op mobiele apparaten gedaan wordt. Huur daarom The Underdog in zodat je mobiele website perfect werkt!

Featured snippets

Als je in Google iets opzoekt, zie je soms bovenaan de pagina korte antwoorden op vragen verschijnen. Deze heten featured snippets en zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat gebruikers van Google snel en simpel een antwoord krijgen op hun vraag. Probeer je website te laten zien in zo’n fragment. Dit doe je door goede en informatieve content te schrijven. Gebruik hiervoor ook zeker long-tail-zoekwoorden, deze worden namelijk eerder in featured snippets gebruikt.

AMP on Google

AMP on Google is een technologie die ervoor zorgt dat je website sneller kan laden op smartphones. AMP staat hierbij voor Accelerated Mobile Pages. Deze software werkt door de benodigde HTML-code voor een webpagina te laden voordat de gebruiker deze opvraagt. Met AMP on Google kun je je website een SEO-boost geven doordat je er zo voor zorgt dat je site geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten. Je bezoekers zullen bovendien een betere ervaring krijgen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie