De beste podcasts voor ondernemers

De beste podcasts voor ondernemers

Redactie Baaz

Als ondernemer loop je vaak tegen uitdagingen aan en kan het soms lastig zijn om gemotiveerd te blijven. Daarom is het fijn om een bron van inspiratie te hebben die je kan helpen bij het vinden van nieuwe ideeën en het ontwikkelen van je ondernemersvaardigheden. Deze podcasts zijn perfect om naar te luisteren, of je nu onderweg bent in de auto of even pauze neemt tussen twee meetings door. Ze bieden een schat aan waardevolle inzichten, praktische tips en boeiende verhalen van andere ondernemers die vergelijkbare uitdagingen hebben overwonnen. Dus laat je inspireren terwijl je jouw ondernemersreis voortzet.

Masters of Scale

Award-winning zakelijk advies van Reid Hoffman en zijn gastsprekers. Iconische CEO's, van Nike tot Netflix, Starbucks tot Slack, delen de strategieën die hen hebben geholpen om van startups uit te groeien tot wereldwijde merken - en om crisis te doorstaan wanneer die toeslaat.

De twee formats die ze gebruiken helpen het volledige verhaal te vertellen van hoe een bedrijf groeit, overleeft en gedijt, en de mindset die leiders in het spel houdt.

Op elk van de afleveringen van het klassieke format, bewijst gastheer Reid Hoffman - medeoprichter van LinkedIn, partner bij Greylock en legendarische investeerder in Silicon Valley - een onconventionele theorie over hoe bedrijven opschalen, waarbij hij zijn gasten vraagt om hun verhalen te delen over ondernemerschap, leiderschap, strategie, management, financiering. Ook krijg je verhalen te horen over menselijke dingen zoals: mislukkingen, tegenslagen en lessen.

Van het Rapid Response format kun je wijsheid verwachten van zakelijke leiders in snel veranderende situaties. Gehost door Bob Safian, voormalig hoofdredacteur van Fast Company. In deze afleveringen behandelen ze crisisrespons, wederopbouw, diversiteit & inclusie, leiderschapswisselingen en nog veel meer.

Taal: Engels

Duur: Varieert per aflevering

Voorbeeld aflevering

Zal de nieuwe tekst-to-video tool van OpenAI, genaamd Sora, de contentcreatie revolutioneren? In deze aflevering van Masters of Scale, sluit Reid Hoffman zich aan bij Bob Safian om het over de fondsenwerving van Sam Altman en de dramatische comeback van Meta te hebben. In deze snel veranderende wereld verteld Reid hoe AI het spel van schaalvergroting herdefinieert, en waarom ondernemers niet moeten geloven in de mythe van een "juist moment" om zich bezig te houden met een nieuwe kans of uitdaging.

Baanbrekende businessmodellen

Van innovatieve verdienmodellen tot strategische partnerships, alternatieve distributiekanalen en opkomende klantsegmenten. John van Schagen en Patrick van der Pijl gaan in gesprek met bedrijven die de spelregels in hun branche herschrijven.

In Baanbrekende Businessmodellen staat meestal één businessmodel centraal. Soms gaat het om gevestigde bedrijven die zichzelf heruitvinden, andere keren zijn het nieuwkomers die de bestaande markten opschudden. John en Patrick werpen een blik  onder de motorkap van het bedrijfsmodel. Hoe hebben zij dit gestructureerd? Wie zijn bereid hiervoor te betalen? Welke partners zijn nodig? En bovenal, welke problemen lossen ze hiermee op?

Taal: Nederlands

Duur: +/- 30 minuten

Voorbeeld aflevering

Een parkeerplaats reserveren, beschikbare werkplek vinden of snel even een vergaderruimte boeken. Het moet allemaal snel en het liefst zonder gedoe.

Deze aflevering in het kort:

⇨ Het businessmodel van Mapiq

⇨ Innoveren in een stugge markt

⇨ White label autoproductie in China

Sander Schutte is de co-founder van , dat software levert aan bedrijven die dit voor elkaar willen krijgen. Ze maken met deze oplossing hun kantoor een stuk slimmer en stellen werknemers in staat om hun werkdag beter te plannen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld snel een werkplek reserveren of toegang krijgen tot allerlei faciliteiten in het gebouw.

De oplossing die Mapiq biedt

‘Wij zorgen voor een optimale kantoorervaring en laten medewerkers makkelijker met elkaar samenwerken’, aldus Schutte. Daarnaast kunnen organisaties met de software ook hun ruimtes beter beheren. Dit helpt ze niet alleen bij het reduceren van kosten door efficiënter ruimtegebruik, maar draagt ook bij aan een duurzamere bedrijfsvoering. Er is zo namelijk minder overbodig energieverbruik. Het bedrijf verkoopt deze oplossing aan grote bedrijven als , , ,  en . Schutte legt uit hoe hij daar binnenkwam en op welke manier het product zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.

White label autoproductie

 legt ondertussen uit waarom we in Europa de komende jaren nog veel meer  op de markt gaan zien. In China zijn er namelijk spelers die voor elk willekeurig merk een auto kunnen bouwen. Zo heeft telefoonmerk al een paar modellen laten produceren, in samenwerking met .

Online Marketig Made Easy, with Amy Porterfield

Heb je ooit gewenst dat je een zakelijke mentor had met meer dan een decennium ervaring die succesgeheimen in je oor fluistert? Dat is precies wat je krijgt als je luistert naar de best beoordeelde Online Marketing Made Easy Podcast met je 9-tot-5-werker die CEO werd van een multi-miljoenenbedrijf & NY Times Best Selling-auteur, Amy Porterfield. Haar specialiteit? Het ontrafelen van goede ideeën en strategieën in actiegerichte stap-voor-stap processen ontworpen om resultaten te behalen met veel minder stress. Luister mee, laat je inspireren en maak je klaar om te ontdekken waarom honderdduizenden online ondernemers zich tot Amy wenden voor begeleiding als het gaat om alles wat met online zaken te maken heeft, inclusief digitale cursussen, lijstopbouw, sociale media, content, webinars, en nog veel meer. Of je nu een beginnende ondernemer bent, een comfortabele bijverdienste hebt, of je bedrijf naar een hoger niveau wilt tillen. Eelke aflevering is ontworpen om je onmiddellijke actie te laten ondernemen op de belangrijkste strategieën voor het starten en laten groeien van je online bedrijf.

Taal: Engels

Duur: Varieert per aflevering

Voorbeeld aflevering

Waarom Pinterest de minst risicovolle manier is om een enorme hoeveelheid verkeer, leads en verkopen naar je bedrijf te leiden.

Stel je voor dat je slechts één uur per week, of zelfs minder, besteedt om ongelooflijke hoeveelheden verkeer, leads en verkopen te genereren. Het is allemaal mogelijk als je begint je Pinterest-spel te verbeteren! Pinterest is niet jouw gemiddelde sociale media platform, eigenlijk is het helemaal geen sociaal medium het is een pure ROI-goudmijn die gewoon wacht om ontdekt te worden.

Om ons door alles te begeleiden wat Pinterest te bieden heeft, word ik vergezeld door de geweldige Jenna Kutcher. Jenna is een multimiljoen-dollar ondernemer, New York Times best-selling auteur, en echt fantastische Pinterest-expert.

Vandaag deelt ze haar bewezen strategieën om je moeiteloos betrokkenheid te genereren naar je website, blog, verkooppagina, of waar je hart ook maar naar verlangt. En het beste deel? Geen constante berichten plaatsen, geen sociale media moeheid, en geen gevecht met een moeilijk algoritme.

Als je net begint met ondernemen, nerveus bent om je gezicht te laten zien op sociale media om je e-maillijst te laten groeien, of als je nog steeds in de bijverdienstfase van je bedrijf zit, dan is deze aflevering iets voor jou! Met Pinterest kun je organisch een hoop verkeer naar je bedrijf leiden op de meest risicovrije manier mogelijk.

Luister en ontdek zelf hoe gemakkelijk, uitvoerbaar en voordelig het is om je e-maillijst en je bedrijf te laten groeien op Pinterest. Geloof me, je zult het geweldig vinden!

Ondernemend de podcast

In de show 'Ondernemend de podcast' wordt het oprechte verhaal van ondernemers gedeeld, inclusief cruciale inzichten uit het ondernemerschap. Ze delen het ware verhaal en voeren een open conversatie. Hierdoor krijg je de kans om jezelf onbegrensd te ontwikkelen. Ze streven ernaar je te inspireren om de regie over je eigen leven te nemen.

Taal: Nederlands

Duur: Varieert per aflevering

 Voorbeeld aflevering

In deze aflevering deelt Alexander zijn verhaal over hoe hij vanuit een dieptepunt zijn weg terugvond naar succes en innerlijke rust. Hij spreekt openhartig over de uitdagingen die hij tegenkwam en hoe deze ervaringen hem hebben gevormd tot de ondernemer die hij nu is.

Hij startte ooit in de Formule 1  business en organiseerde Formule 1 reizen over heel de wereld. In crisistijd liep dit echter slecht en kwam hij in financieel zwaar weer. Hij moest alles op alles zetten om zijn bedrijf te redden. Ondanks alle tegenslagen doorstond hij deze zware periode. Daarna ging voor hem het roer om. Alexander zijn huidige benadering van ondernemerschap is uniek: hij benadrukt het belang van een gebalanceerd leven, waarin ruimte is voor ontspanning, persoonlijke ontwikkeling en gezondheid.

Zijn verhaal is een inspiratiebron voor iedereen die te maken heeft met tegenslagen en laat zien dat het mogelijk is om met de juiste mindset en aanpak deze te overwinnen. Alexander deelt ook praktische tips en inzichten uit zijn boek 'De relaxte ondernemer'. Hij legt uit hoe je met minder inspanning meer kunt bereiken en hoe belangrijk het is om je energie te bewaken en te focussen op wat echt belangrijk is.

Dit gesprek met Alexander is een echte eye-opener voor ondernemers die streven naar een succesvol bedrijf zonder daarbij hun persoonlijk welzijn uit het oog te verliezen. Of je nu aan het begin staat van je ondernemersreis of al jaren bezig bent, de lessen van Alexander zijn waardevol voor iedereen die een evenwichtig en succesvol ondernemersleven wil!

Mis deze aflevering niet als je wilt leren hoe je een winstgevend bedrijf kunt runnen op een relaxte manier!

Podcast-apps

Weet jij niet goed via welke app jij deze podcasts moet gaan beluisteren. Klik dan hier zodat je erachter kunt komen welke app bij jou past.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie