Data veilig in vrieskou en bij barbecue

Data veilig in vrieskou en bij barbecue

Redactie Baaz
LaCie introduceert een wel heel robuuste usb-geheugenstick. De XtremKey kan in heftige vrieskou, flinke hitte en tot 100 meter diepte je data laten 'overleven'.

LaCie lanceerde al eerder verschillende platte, sleutelvormige usb-flashsticks. Nu omhult het bedrijf het flashgeheugen van de XtremKey met een metalen pijpbehuizing van twee millimeter dikte. Dit omhulsel wordt afgedicht met slijtvast schroefdraad en een rubberen ring. Hierdoor is de usb-stick waterdicht tot honderd meter diepte.

De LaCie XtremKey is ook bestand tegen vallen van hoogtes tot vijf meter, extreme hitte (+ 200 graden Celsius) en bittere kou (- 50 graden Celsius).

Zamak

De usb-sleutel is gemaakt van zamak, een metaallegering van zink, aluminium, magnesium en koper. Deze legering is zo sterk, dat het volgens de maker het gewicht van een vrachtwagen van tien ton aankan.

 

De flashgeheugenstick is 7,5 centimeter lang en geschikt voor pc én Mac. De schrijfsnelheden zijn volgens LaCie tot 30 MB/seconde en de leessnelheden tot 40 MB/seconde. De XtremKey is vanaf augustus verkrijgbaar met opslagcapaciteiten van 8 tot 64 GB. De goedkoopste stick kost 42 euro (excl. btw).

Bron: www.lacie.com

 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie