Cupra pakt uit met Cupra Formentor

Jordi Smit
Cupra, vandaag precies één jaar losgeweekt van Seat, pakt uit met het nieuwste concept: Cupra Formentor. De nieuwste auto van het merk is een combinatie van een sportwagen en SUV.

Design Formento Concept

De Cupra Formentor valt allereerst op met zijn prachtige design. De autofabrikant presenteert een sportief gestileerde crossover met een plug-in hybride aandrijflijn met een systeemvermogen van 245 pk. De Formentor moet alleen op elektrische energie maximaal 50 kilometer kunnen rijden, gemeten volgens de WLTP-norm.

Cupra Formentor laag bij de grond

De Cupra Formentor ligt laag bij de grond om zijn sportiviteit extra nadruk te geven. Dit komt eveneens tot uiting in de lange motorkap en de brede schouderpartij. De twee kleuren van de carrosserie maken het silhouet van de Formentor visueel lichter, maar doen eveneens denken aan de kleurcombinaties van robuuste terreinwagens.

LEES OOK: Zelfrijdende auto’s: risicovol of uitvinding van de eeuw?

Autosalon van Genève

De Cupra Formentor debuteert op de Autosalon van Genève (7-17 maart). Rond 2020 heeft Cupra naar verwachting zeven modellen in het gamma. De eerste twee kennen we al: de gelimiteerde Seat Leon Cupra R en de Cupra Ateca.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi