Coolblue mixt web en winkel in Eindhoven

Coolblue mixt web en winkel in Eindhoven

Redactie Baaz
Vandaag opent webwinkel Coolblue zijn "Winkel 2.0" in Eindhoven. Met dit winkelconcept omarmt het internetbedrijf de consument die online n offline shoppen wil combineren.

Coolblue laat winkels en webshops voortaan vloeiend in elkaar overlopen. "Tussen e-tail en retail bestaat een krampachtige scheiding. Onze multichannelaanpak maakt daar een einde aan," stelt CEO Pieter Zwart.

SMS-alert
In "Winkel 2.0" groeien online en offline shoppen naar elkaar toe. Coolblue komt hiermee tegemoet aan de consument die zaken wil doen zoals het hem uitkomt. Zo wordt de logistiek gedeeld met de webshops. Aankopen in de winkel worden desgewenst thuisbezorgd en ook afhalen van online bestellingen is mogelijk. Verder ontvangt de klant updates langs diverse kanalen, waaronder een sms-bericht als zijn bestelling klaar ligt. Ook het design van de winkel in Eindhoven sluit naadloos aan op de Coolblue-sites.

De klant kiest
Pieter Zwart, oprichter en directeur van Coolblue, verwacht veel van deze aanpak. "Je online orinteren en in de winkel kopen - en vice versa - is doodnormaal. Behalve voor de retail, die gaat daar krampachtig mee om. Maar als je hierin geen keuzes maakt, dan maken klanten die wel. Ze mixen al prijs- en productinformatie uit allerlei bronnen en kiezen waar en hoe ze iets willen kopen. Onze multichannelstrategie speelt in op die ontwikkeling. De klant wil transparantie, actualiteit en service, online n offline. En wij gaan daar verder in dan wie dan ook."

In de winkel in Eindhoven kunnen klanten producten zien, voelen en ruiken dankzij 70 permanente demonstratiemodellen. Vijftien productspecialisten staan klaar voor deskundig advies, terwijl twaalf plasmaschermen actuele productinformatie geven. Dit is inmiddels het derde servicepunt van Coolblue, naast vestigingen in Rotterdam en Antwerpen. In Groningen, Amsterdam, Arnhem en Utrecht volgen meer winkels naar dit recept.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie