Continuum sluit samen met WFC een nieuwe CAO af voor klantcontact medewerkers

Continuum sluit samen met WFC een nieuwe CAO af voor klantcontact medewerkers

Redactie Baaz

Continuum Global Solutions heeft samen met partners in de Werkgeversvereniging Facilitaire Contactcenters onlangs een nieuwe CAO afgesloten voor alle klantcontact medewerkers die thuis of op kantoor werkzaam zijn bij facilitaire contactcenters. Deze facilitaire contact centers handelen klantcontact met consumenten en organisaties af in opdracht van haar klanten in binnen- en buitenland.

Deze CAO is goed nieuws voor alle medewerkers die elke dag hun beste beentje voor zetten om een maximale klanttevredenheid te creëren. In de nieuwe overeenkomst zijn onder meer afspraken vastgelegd over een hoger salaris, een thuiswerkvergoeding en doorgroeimogelijkheden. Daarmee sluit deze CAO uitstekend aan bij de Continuum strategie waarbij we eerder al 100% van de medewerkers in loondienst hebben genomen.

Senior Director Dennis de Smidt is zeer te spreken over deze nieuwe CAO: “Op basis van deze afspraken binnen de WFC en met de vakbonden kunnen we onze medewerkers een nog beter perspectief binnen Continuum bieden. We geven hiermee verdere invulling aan ons employer of choice concept en de wensen van onze medewerkers, welke uit het periodieke medewerker tevredenheidsonderzoek naar voren gekomen zijn”

Volgens de nieuwe CAO wordt per 1 januari 2021 het instroomsalaris verhoogd en krijgen de medewerkers op basis van hun senioriteit en goed functioneren doorgroei mogelijkheden in een nieuw junior – medior – senior model waaraan een loonsverhoging is gekoppeld tot maximaal 5,5%. Om te zorgen dat medewerkers hun werk vanuit huis goed kunnen doen, krijgen ze een thuiswerkvergoeding van maximaal € 35,00 per maand.

Met een vertegenwoordiging van ongeveer 75% van de werknemers in de contactcenter branche geldt de CAO van de WFC met de vakbonden voor een groot deel van de medewerkers in de sector. De verwachting is dat, op basis van deze vertegenwoordiging, de CAO ook algemeen bindend verklaard zal worden.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie