ZZP Nederland leert eenpitters financieel bewust ondernemen

Sanne Ruhaak
De financiën bijhouden is geen populaire bezigheid onder zzp'ers. Daarom organiseert ZZP Nederland een workshop: Onderneem Financieel Bewust.

De avond vindt plaats op 13 maart in Eemnes en is in handen van schrijfster Femke Hogema. Zij is auteur van het boek 'Financiën voor ZZP’ers' en weet, deels uit ervaring, alles over zzp'ers en geld. Het uitgangspunt van de avond luidt: 'zonder omzet is je vakmanschap niets waard'.

Leo Kits van ZZP Nederland: 'Trots en vakmanschap zijn voor de meeste ZZP’ers belangrijke drijfveren. En terecht, een betere motivatie bestaat niet. Helaas is vakmanschap geen garantie voor succes. (…) In plat Nederlands: er moet omzet gedraaid worden. Zonder omzet is je vakmanschap niets waard.'

Op zich is het begrijpelijk dat je de bedrijfsadministratie altjd links hebt laten liggen, zegt Leo Kits. 'Maar tegelijk is de administratie het centrale punt van een bedrijf. Veel zelfstandigen weten eigenlijk niet wat ze verdienen met hun bedrijf en raken daardoor achteraf wel eens in de problemen als er afgerekend moet worden met de Belastingdienst.' Voel je je aangesproken door de woorden van Kits? Dan is de workshop wellicht iets voor jou.

Informatie

Zoals gezegd vindt de avond op 13 maart aanstaande plaats in Eemnes. De kosten voor de workshop bedragen 49 euro. Voor meer informatie over Femke Hogema, het programma en om je in te schrijven kun je terecht op de website van ZZP Nederland. 

afbeelding van Sanne Ruhaak
Door: Sanne Ruhaak

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor Baaz. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne