Politiek geweld groter risico voor bedrijfsleven

Redactie Baaz
Politiek geweld wordt een groter risico voor het internationale bedrijfsleven. De revoluties in het Midden-Oosten en Noord-Afrika en de politieke onrust in Europa maken het ondernemen in deze regio's riskanter, aldus verzekeringsmakelaar Aon.

Door de politieke spanningen ondervindt het bedrijfsleven steeds meer hinder van politiek geweld, stakingen, rellen en (burger)oorlogen. Ook terrorisme blijft volgens Aon een serieuze bedreiging voor de productiviteit, de winstgevendheid en de bedrijfscontinuïteit van het wereldwijde bedrijfsleven. Dit maakte het bedrijf bekend in het jaarlijkse rapport: Terrorism & Political Violence Map.

'Met name de politieke onrust is wijder verbreid ten opzichte van voorgaande jaren. Internationaal opererende bedrijven ontkomen haast niet meer aan deze risico's. Is het niet direct, dan is het wel indirect doordat leveranciers in problemen komen of logistieke problemen de kop opsteken', aldus Marc van Nuland, directielid van Aon.

Aon deelt landen in vijf risicocategorieën in, waarbij in de hoogste categorie de landen met de grootste risico's voor het bedrijfsleven zijn vertegenwoordigd. Onder meer Afghanistan, Tsjaad, Ivoorkust en Congo bevinden zich in de grootste risicogroep. Door terroristische dreigingen wordt Nederland in de tweede categorie (laag risico) geplaatst.

 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie