Ondernemers verzaken goede beveiliging

Sanne Ruhaak
Zeventig procent van de bedrijfsnetwerken van ondernemingen is niet goed beveiligd, zo blijkt uit onderzoek van Kaspersky Lab.

Van alle kanten wordt er aan gewerkt om een betere beveiliging te organiseren voor bedrijfsnetwerken. Zo lanceerden de overheid en software- en hardwareproducenten omvangrijke campagnes en raakt het IT-beveiligingssoftware steeds geavanceerder. Vooral dit laatste moet het makkelijker maken om je als onderneming te weren tegen IT-dreigingen.

Ondanks deze activiteiten zegt zeventig procent van de ondernemers over onvoldoende geschoold personeel, budget en kennis te beschikken waardoor de IT-systemen niet goed beveiligd zijn. Dertig procent van hen heeft niet eens antivirus-software geïnstalleerd.

Uit het onderzoek van Kaspersky Lab blijkt dat er grote verschillen tussen landen in Europa zijn wanneer het gaat over dit soort beveiligingen. Van de Franse ondernemingen geeft 82 procent aan onvoldoende middelen te hebben om bedreigingen tegen te gaan, in het Verenigd Koninkrijk is dat 65 procent en in Duitsland 52 procent.

afbeelding van Sanne Ruhaak
Door: SanneRuhaak

SanneRuhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor Baaz. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen vanSanne