De voordelen van de geduld op de werkvloer

Meer geduld leidt tot groter succes

Nikki Veerbeek
Geduld is een schone schaak, zo luidt het oeroude gezegde. Anno 2016 zijn we echter vooral ongeduldig: alles is gericht op snel en onmiddellijk resultaat. Geduld heeft op de werkvloer echter een aantal forse voordelen. Baaz doet ze uit de doeken.

Geduldige mensen werken beter

Wie ongeduldig is, kan flink gefrustreerd raken van hoge eisen en uitdagingen en daarmee inefficiënt. Met geduld kun je zelfs van uitdagingen genieten. Door rustig de tijd te nemen in plaats van overhaast te beginnen zonder dat je zelfs nog maar het resultaat voor ogen hebt, houd je soms aan het eind van de rit zelfs meer tijd over.

Geduldige mensen zijn gezonder

Ongeduldige mensen vervallen eerder in verslavingen aan alcohol en sigaretten, hebben een hoger BMI en sparen minder. Daarnaast hebben geduldige mensen minder aanleg voor depressie. Hoe dat komt? Iemand met geduld is goed in het stellen van prioriteiten op de lange termijn, waardoor psychologische en fysieke behoeften ook op de to do lijst verschijnen.

Geduldige mensen nemen op de juiste tijd actie

Ego zou nooit een factor moeten zijn in beslissingen. Geduldige mensen nemen actie als dit in het beste belang is met hun waarden en uiteindelijke doelen. Vaak wordt geduld verward met een afwezigheid van actie, maar het draait juist om timing.

Geduldige mensen kunnen goed opschieten met anderen

Sommige theorieën onderschrijven dat geduld een voorwaarde is voor wederzijds altruïsme. Om een fatsoenlijke maatschappij te behouden en met elkaar op te kunnen schieten, is er geduld nodig. 

Geduldige mensen hebben hoop

Met geduld, zie je het licht aan het eind van de tunnel. Een situatie ziet er minder hopeloos uit als je kunt wachten tot de storm voorbij is.

afbeelding van Nikki Veerbeek

NikkiVeerbeek | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanNikki