In het Witte de Withkwartier

Eerste startup-hub Rotterdam opent de deuren

Bart Remmers
42workspace opent officieel zijn deuren. Deze eerste startup-hub van Rotterdam verdeeld over vijf etages gelegen in Het Witte de Withkwartier, is de enige coworking-space in de regio die zich louter op technologie-startups richt.

Initiatiefnemer van 42workspace is de Rotterdamse investeerder Keadyn, dat tezamen met informele investeerders 4,5 miljoen euro in het realiseren van de locatie en het concept steekt.

Keadyn, investeerder in digitale startups als Notificare, Crobox, Otrium en ABOSS, constateerde dat er in Rotterdam een gebrek is aan geschikte kantoorruimte voor startende technologiebedrijven. Daar brengen ze nu verandering in. De startups worden echter wel ‘gecureerd’; dat betekent dat er een selectie gemaakt wordt uit de juiste ondernemers en bedrijven. 

Startup-hub community van gelijkgestemden

'Wij willen hier een kwalitatieve tech-community van gelijkgestemden bouwen,' zegt Patricio de Boom, managing director Nederland van 42workspace. 'We werken aan een cultuur waarin iedereen toegevoegde waarde kan bieden en bereid is een ander te helpen. In de korte tijd dat we open zijn hebben we al verschillende samenwerkingen tussen startups zien ontstaan.'

Internationaal netwerk van 42workspace

Ohad Gilad, founder van 42workspace en tevens managing partner van initiatiefnemer Keadyn: 'Startups hebben veel meer nodig dan alleen een bureau, snelle wifi en goede koffie. Wij bieden een internationaal netwerk van startups, investeerders en andere partners die ‘onze’ startups een zetje kunnen geven. De juiste connecties hebben, is cruciaal in de eerste levensfase van een startup. Bij 42workspace komen tech-ondernemers in een gespreid bedje terecht. Zo kunnen ze zich richten op wat echt belangrijk is: groeien.' 

42workspace biedt uiteindelijk plaats aan zo’n 60 jonge ondernemingen met in totaal 260 werkplekken.

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart