Je maakt het jezelf wel erg moeilijk

Een startup? Maak deze dertien online fouten niet!

Redactie Baaz
Investeerders zullen een groot deel van het succes van jouw startup bepalen. Om zoveel mogelijk zekerheid in te bouwen, maken zij gebruik van big data. Een simpele manier is door het googelen op hun potentiële nieuwe investering.

Zo sta je 1-0 achter

Een aantal online berichten kunnen jouw kansen verpesten en die zie je dan ook liever niet terug op het internet. Dit zijn volgens zakelijk platform Inc. de dertien fouten die je niet moet maken voordat je een startup begint.

 1. Door je curriculum vitae op een publieke banenwebsite te plaatsen, toon je aan liever een vaste job te hebben.
 2. Ga online niet klagen over je huidige of vorige werkgever, want dan wek je de indruk dat er met jou moeilijk te werken valt.
 3. Het publiceren van informatie onder embargo, al lijkt het op een afgeschermde website, kan tot een gevangenisstraf leiden.
 4. Leeftijdsdiscriminatie komt ook bij investeerders voor, dus communiceer niet het jaar van afstuderen.
 5. Dit geldt ook voor het plaatsen van je geboortedatum. Investeerders vinden je al snel te jong of te oud.
 6. Dieven kunnen jouw adres gebruiken voor identiteitsdiefstal. Zo kunnen ze het benodigde geld voor jouw startup stelen.
 7. Door op social media jouw mening over politiek te laten blijken, verlies je eigenlijk al de helft van jouw investeerders, zakenpartners en klanten.
 8. Hoewel berichten over hobby’s en familie onschuldig lijken, kan het overkomen als iets wat meer tijd kost dan jouw onderneming.
 9. Wanneer je iets illegaals gedaan hebt, zal niemand in je willen investeren. Voorkom daarom dergelijke berichten op social media en word ook niet getagd.
 10. Foto’s waarop je uitdagend gekleed bent, al is het maar op het strand of feest, laten je onserieus overkomen. Bij vrouwen werkt dit nog erger dan bij mannen.
 11. Verleen applicaties geen toestemming om berichten op social media te plaatsen. Niemand hoeft te weten dat je honderden uren in Candy Crush stopt.
 12. Het plaatsen van kritische recensies op Yelp of TripAdvisor voelt misschien goed, maar het laat je overkomen als een klager.
 13. Er bestaat pas anonimiteit op internet wanneer je je op het Dark Web bevindt. Plaats daarom niets waar je jouw naam niet aan gelinkt wil zien.
afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie