De beste tools voor de thuiswerker

ZZP
Redactie Baaz
Steeds meer kleine ondernemers, freelancers en zelfs werknemers werken vanuit huis. Om als thuiswerker alles in goed te managen zijn apps onmisbaar. Met de volgende zakelijke apps bespaar je een hoop tijd en werk:

Documentenapps: SugarSync en SpiderOak

Google drive is een bekende applicaties waarmee de thuiswerker altijd toegang heeft tot zijn documenten. Deze apps hebben een opslagcapaciteit van maximaal 15 GB, wie meer ruimte wil moet daarvoor in de buidel tasten bij Google.

Volgens de Engelse krant The Guardian zijn er echter veiliger apps op de markt. Zo kunnen gebruikers van SugarSync en SpiderOak werken met cloud waarin iedere map en iedere sync van jouw computer of laptop opgeslagen of gemaild kunnen worden

SpiderOak zou gebruikers zelfs garanderen dat ze nooit bij jouw documenten in de cloud kunnen. Wie gehecht is aan zijn privacy is daarmee op het goede adres bij deze app.

Managementapps: Trello, Basecamp en Asana

Thuiswerkers hebben niet alleen behoefte aan een cloud voor opslag, maar wil ook vanuit huis taken kunnen managen met collega's en soms zelfs met klanten. Handige apps daarbij zijn Trello, Bacecamp en Asana. Vooral Asana is een zeer geavanceerde app waarin taken via de mail kunnen worden vastgepint voor gebruikers en opdrachten weer onderverdeeld worden in verschillende subtasks.

Met Pipedrive, Salesforce en Hubspot kun je klantencontacten onderhouden. Pipedrive is extra handig om alle deals bij te houden in een overzicht.

Communicatie-apps: GoToMeeting. Join.me en Slack

Ten slotte wil de thuiswerker het gebrek aan directe mondelinge communicatie op de werkvloer vervangen. Dat zou kunnen door ouderwets te Skypen of een Whatsappgroep te openen natuurlijk, maar met name die laatste heeft als probleem dat bij meerdere personen in de groep er al snel van het hoofdonderwerp wordt afgeweken.

Communicatiesystemen als GoToMeeting, Join.me en Slack zijn meer afgestemd op de zakelijke markt. Zo kunnen gebruikers in Slack teams aanmaken voor gebruikers en documenten en linkjes gemakkelijk uploaden. Slack maakt ook melding als een link al eerder geplaatst is in de app.

Het belangrijkste is om een app te vinden die past bij jouw bedrijfsactiviteiten of rol als ZZP'er. Ook de IT-kennis van jouw collega's kan belangrijk zijn, sommige apps vragen nu eenmaal wat meer digitale ervaring dan de doorsnee applicaties.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie