Boekentip: Groepsdruk
Boekentip: Groepsdruk

Boekentip: Groepsdruk

Redactie Baaz
Groepsdruk komt in iedere organisatie voor. Soms heeft het een positief effect op de resultaten van je team, maar al te vaak zorgt groepsdruk voor mindere teamresultaten. Hoe verbeter je het groepsgedrag in jouw team? Misschien dat het boek 'Groepsdruk, in tien stappen naar succesvol teamgedrag' je een handje kan helpen!

Teamleden doen vaak niet wat ze afspreken, omdat er naast de afgesproken normen allerlei ongeschreven regels zijn. Deze ongeschreven regels bepalen vaak in grote mate het teamgedrag en daarmee ook het succes van het team. Groepsdruk komt in iedere organisatie voor. Grote kans dat er ook in jouw team druk wordt uitgeoefend op teamleden om zich te gedragen volgens de heersende ongeschreven regels. De ongeschreven regels blijven vaak onbesproken terwijl ze een sterk effect hebben op wat je team doet en laat.

In het boek Groepsdruk zetten Annemieke Figee en Léonie van Rijn uiteen welke mechanismes er spelen in teams en hoe je teamprestaties kunt beïnvloeden. Ze geven ook tools om gedragsverandering vorm te geven en ook vast te houden. In tien stappen leer je hoe je met jouw team met minder energie tot betere prestaties komt.

Over de auteurs

Annemieke Figee en Léonie van Rijn zijn beide psycholoog en teamcoach. Vanuit hun eigen bedrijven begeleiden ze organisaties en teams op weg naar betere resultaten. In korte tijd weten ze hardnekkige patronen zichtbaar te maken en teams in beweging te krijgen.

Interesse? Hier lees je meer over het boek.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie