Analoge factuurverwerking voert boventoon in bedrijfsleven

Analoge factuurverwerking voert boventoon in bedrijfsleven

Analoge factuurverwerking voert boventoon in bedrijfsleven

Frank Ebbers
De verwerking van facturatie gebeurt nog grotendeels op analoge wijze in het bedrijfsleven. Zowel het sturen van facturen als de verwerking daarvan. Dit concludeert Basware in hun jaarlijkse e-invoicing-studie.

In de studie worden 908 experts uit diverse markten en van organisaties van verschillende grootte ondervraagd. Hieruit blijkt dat 81 procent van de facturen worden gescand in het bedrijfsleven. Dit kost je als organisatie tijd en mankracht, en dus geld. Wanneer je facturen digitaal verwerkt versnel je het factureringsproces. Daarnaast drukken 69 procent van de onderzochte organisaties facturen af, ook geen goedkope hobby.

Als bedrijven al facturen digitaal versturen of verwerken is dit vaak in pdf-formaat. Deze bestanden zijn niet altijd goed te verwerken door administratieve software. Bedrijven die bijvoorbeeld xml- of edi-bestanden gebruiken bij het verwerken van facturen, plukken daar volgens Basware de vruchten van. Volgens het onderzoek zag 56 procent van de bedrijven die digitaal hun facturen verwerken de kosten dalen. Ook nam volgens 38 procent het aantal fouten in facturen af.

Door: Frank Ebbers

Frank Ebbers |