Ondernemers nemen nog geen afscheid van papieren facturen

Ondernemers nemen nog geen afscheid van papieren facturen

Redactie Baaz

Het aanmaken, verwerken, inlezen en versturen van facturen kan tegenwoordig allemaal digitaal. Toch blijven bedrijven vasthouden aan de traditionele papieren facturen.

De enquête werd gehouden onder 203 ondernemers en 106 accountants. Net als uit het onderzoek van vorig jaar komt ook nu naar voren dat beide groepen flinke vooruitgang kunnen boeken op het het gebied van de administratieve werkzaamheden. Zo blijkt dat 63 procent van de ondernemingen facturen nog altijd per post verstuurt terwijl bijna alle banken het mogelijk maken om digitaal afschriften te verwerken. Van zowel de ondernemers als de accountants typt 51 procent de afschriften handmatig over.

Opvallend is dat accountants het efficiënter maken van het verwerken van de administratie als één van de grootste uitdagingen (35 procent) zien, op het werven van nieuwe klanten na (40%). Mark Appel, marketingmanager van Twinfield verklaart: ‘Wanneer facturen en bankafschriften geautomatiseerd worden verwerkt bespaart het ondernemingen veel tijd en dus kosten. Hier hameren we al tijden op, maar in de praktijk blijkt dat veel bedrijven nog niet zover zijn.’

De enquête richtte zich niet alleen op de efficiëntie van de administratie, maar ook op de relatie tussen ondernemers en accountants. Uit het onderzoek komt naar voren dat accountants zich ervan bewust zijn dat ondernemers goed financieel advies als prioriteit zien.

Tot slot gaven bijna alle accountants aan dat ze op een bepaalde manier online bezig zijn. Ze doen aan onlinedienstverlening, maar blijken vooral actief op sociale media.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie