7 tips om je team te motiveren

Redactie Baaz
Met talent komt een team een heel eind, maar om echt te slagen moeten ze worden gemotiveerd om de best mogelijke prestaties te leveren.

Iedereen kan je vertellen dat een goed team de sleutel is naar succes. De meeste ondernemers kunnen je vertellen dat een getalenteerd team verder komt. Met talent ben je er echter nog niet, de allerbeste teams zijn ook gemotiveerd. Het motiveren van je werknemers is een kunst op zich, dus deze zeven tips die we tegenkwamen willen we jullie niet onthouden.

Waardeer je hele team

Goede managers weten dat elk lid van een team belangrijk is om de gestelde doelen te halen. De beste managers zorgen dat dit niet alleen duidelijk is bij het hele team, maar dat ze dit ook geloven. De beste teams opereren als één geheel en hebben geen ruimte voor onderlinge strijd.

Blijf up to date

Er is een groot verschil tussen bijblijven met de huidige stand van zaken en constant over iemands schouder meekijken. De beste managers weten deze balans te vinden. Het is essentieel om te zorgen dat je weet wat er speelt bij een project, maar zorg dat je niet ieder moment van de dag probeert updates te krijgen. Deze balans ligt bij iedere werknemer weer anders, dus zorg dat ze het gevoel hebben dat je ze vertrouwt, zonder ze uit het oog te verliezen.

Stimuleer je team

Een passende beloning is belangrijk voor het motiveren van je mensen. Ze geven niet alleen een waarde aan het behalen van een doel, maar geven je werknemers energie om dit te halen. Pas wel op dat je niet alleen de individuele teamleden beloont, maar liever het hele team laat weten dat hun prestatie wordt gewaardeerd.

Maak doelen duidelijk en haalbaar

Hoe belangrijk het ook is om te zorgen dat teamleden weten hoe hun taken bijdragen aan het einddoel, het is net zo belangrijk om te zorgen dat ze precies weten wat er van ze wordt verwacht. Op zowel de korte als de lange termijn. Tegelijkertijd weet een goede leider hoe hij doelen moet stellen die haalbaar zijn, voor zowel individuen als het team. Er is niets destructiever dan een zakelijke zelfmoordmissie.

Geef leiding, maar speel niet de baas

Er is een duidelijk verschil tussen managers die bezig zijn om te zorgen dat een team alles heeft dat ze nodig hebben om te slagen tegenover een baas die ze vertelt wat er moet gebeuren. Zorg dat je je maximaal inzet voor het succes van je team en ze zullen dat waarderen.

Maak werk waardevol

De beste teams gaan verder dan alleen wat er van ze wordt verwacht. Dat is heel iets anders dan een goede werknemer die precies doet wat je zegt. Juist de mensen die dat stapje extra zetten leveren een enorme meerwaarde voor je team. Zorg dan ook dat ze weten waar ze naar toe werken en hoe hun specifieke taak bijdraagt aan het succes van de rest van het team.

Wees oprecht

Leiders weten wie ze zijn. Nog belangrijker: ieder lid van een succesvol team weet wie de leider is. Dat is geen kwaliteit die je aan of uit kunt zetten. Een goede leider is wie je bent en die persoon ben je altijd en overal.

Uiteraard is de beste motivatie voor je team een paar keer flink winnen. Zowel op het werk als daarbuiten. Het stellen van duidelijke, haalbare doelen, oprecht zijn, je hard maken voor je team, up to date blijven, je team belonen en iedereen respecteren zijn de sleutels naar een gemotiveerd team. Dat wil niet zeggen dat een slecht team ineens goed wordt, maar kan wel een getalenteerd team net dat beetje extra push geven om de top te bereiken.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie