Laat je niet afleiden

4 tips voor werken vanuit huis

Berry Zwets
Vanuit huis werken lijkt misschien ideaal, maar brengt ook uitdagingen met zich mee. Familiezaken, de om aandacht vragende hond en de huistelefoon zijn nu ineens ook op het werk aanwezig. Maar met de juiste aanpak en trucs loopt het wel uit tot een succes.

Zakenblad Entrepreneur stelde daarom tips op om je te helpen bij het werken vanuit huis, welke er als volgt uit zien.

Kleding

Door je precies te kleden zoals je naar kantoor zou gaan, creëer je een werk mindset. Daarnaast vormt het geen obstakel wanneer je op het laatste moment een oproep krijgt. Stel je eens voor dat je baas vraagt om over een uur in Brussel te staan.

Werkplek

Richt een hoek van een kamer in waar je het gevoel bij hebt alsof het een werkplek is. Dit kan bijvoorbeeld in de woonkamer met een bureau, boekenkast, computer en een stapel boeken. Blijf na het werk echter weg uit dit gebied.

Werktijden

Met het instellen van werkuren scheidt je werk echt van privé. Je houdt je vanaf nu met niets anders dan werken bezig. Om 11 uur ’s ochtends is het tijd voor een belrondje terwijl je om 6 uur ’s avonds het journaal kijkt.

Pauze

Door lange periode te zitten verhoog je de kans op allerlei ziektes. Las daarom regelmatig pauzes in voor drinken, een eindje lopen of het halen van lunch. Twee keer twintig minuten en één keer tien minuten zijn goede richtlijnen.

afbeelding van Berry Zwets
Door: Berry Zwets

Berry Zwets | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Berry