Consument kan nog makkelijker en veiliger een auto kopen: gratis proefrit aan huis in heel Nederland

Consument kan nog makkelijker en veiliger een auto kopen: gratis proefrit aan huis in heel Nederland

Redactie Baaz

Online een gebruikte auto aanschaffen kan al langer, maar is voor veel mensen toch nog net een brug te ver. Belangrijke eigenschappen zoals de zitpositie, het uitzicht rondom en het bedieningsgemak zijn bij de koop vaak doorslaggevend. En laten dat nu net zaken zijn die online niet beoordeeld kunnen worden. Een vrijblijvende en kosteloze proefrit aan huis, gevolgd door directe aanschaf mét eventuele inruil, is daarom de logische volgende stap. Het nieuwe platform Proefrit aan Huis regelt het. Gratis.

Als er iets het afgelopen jaar een vlucht heeft genomen, is het wel de online aankoop van een gebruikte auto. Showrooms bezoeken was lange tijd niet mogelijk en dat zorgde voor een groot aantal alternatieven. Echter, het volledig online kopen van een occasion, voor veel mensen na het kopen van een huis de grootste investering, is een flinke stap. Een proefrit vooraf is daarom een must en mag ook bij het online kopen van een auto niet ontbreken. En die proefrit kan dankzij het platform Proefrit aan Huis thuis plaatsvinden in plaats van bij het verkopende autobedrijf. Op een moment dat het de klant het beste uitkomt. 

Auto passen

Johan Tuinstra, eigenaar van het platform verzorgt met zijn autobedrijven al meer dan tien jaar proefritten aan huis. Tuinstra: “Alle kennis en ervaring zijn verzameld in het nieuwe platform. Een auto moet je passen. De zitpositie, het instellen van stoel en stuur, het bedieningsgemak, rijcomfort, het uitzicht rondom: allemaal zaken die je online niet kunt ervaren. En waarmee je lelijk de mist in kunt gaan als je een auto aanschaft op basis van foto’s en een verhaal, zonder deze daadwerkelijk uitgeprobeerd te hebben.”

Thuis of op kantoor

Daarom is er nu Proefrit aan Huis. Nadat op het platform de auto is bekeken, kan de occasion worden gereserveerd voor een proefrit. Thuis of bijvoorbeeld op kantoor. De koper hoeft dus niet naar de auto toe, maar de auto zoekt de koper op. Ideaal voor de occasionkoper met een volle agenda. Bevalt de auto, dan worden de betaling en tenaamstelling geregeld en kan direct worden gereden. Een eventuele inruilauto wordt meteen meegenomen. Kortom, de service van Proefrit aan Huis gaat verder dan thuisbezorgen alleen.  

Garantie

Alle auto’s die via www.proefritaanhuis.nl worden aangeboden, zijn gegarandeerd rijklaar. En het leverende autobedrijf rekent geen extra afleverkosten. Om de keuze te vergemakkelijken is online een groot aantal foto’s in hoge resolutie beschikbaar en in veel gevallen is ook de onderhoudshistorie in te zien. Geen verrassingen achteraf dus. En ook geen vervelende onderhandelingen meer na de proefrit, want een eventuele inruilauto wordt vooraf digitaal getaxeerd. De offerte is al klaar voor de proefrit gemaakt wordt. Garantie maakt de deal af: er geldt een landelijke garantiedekking waardoor de reparatie in de buurt van de koper kan worden uitgevoerd.

Vrijblijvende proefrit

Een groot aantal autobedrijven in Nederland heeft zich inmiddels aangesloten bij Proefrit aan Huis. Het aanbod is te bekijken op www.proefritaanhuis.nl. Zit de gewenste auto niet in de collectie, dan kan deze op verzoek worden gezocht en geleverd. Grote kans dat de nieuwe auto binnen een paar dagen voor de deur staat. Eerst voor een vrijblijvende proefrit en als de auto bevalt, voor goed.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie