'Cloudopslag nog ver weg voor IT-managers'

Redactie Baaz
Opslag van bedrijfsdata via internetoplossingen is voor de meeste managers nog ver weg. Dit zegt specialist in opslagsystemen Hitachi, die onder meer harddisks maakt.

Hitachi Data Systems ondervroeg veel Nederlandse bedrijven tijdens de Storage Expo 2009. Nog geen 8 procent van de ondervraagden investeert volgend jaar in online-opslag, in het Engels vaak cloud storage genoemd.

De bedrijven die wel middelen vrijmaken voor via het internet bewaren van bestanden zeggen dat vooral het snel kunnen wisselen in de behoefte (storage-on-demand) de belangrijkste reden is om de implementatie van online-opslag te overwegen.

Extra opslagcapaciteit is bij een onlinedienst snel tijdelijk in te kopen, en zo speel je in op de wensen binnen het bedrijf. Ook de beschikbaarheid van bedrijfskritische applicaties scoort hoog als reden. 

Virtualisatie van desktops staat volgens het onderzoek van Hitachi hoger op het verlanglijstje van de IT-managers, 40 procent trekt er in 2010 geld voor uit. Volgens een woordvoerder van Hitachi zal online-opslag net zo populair worden als virtualisatie nu.

Bron: Hitachi

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie