Citroën zet C5 Aircross SUV Hyrbrid nog scherper in de markt

Redactie Baaz

Citroën zet de plug-in hybride C5 Aircross SUV HYBRID 225 ë-EAT8 nog scherper in de markt, waardoor het model niet alleen voor particulieren maar ook voor zakelijk rijders interessanter is dan ooit. Rijden kan vanaf 39.890 euro in de rijk uitgeruste Business-variant. Hierdoor is de step up van de versie met PureTech 130 EAT8-benzinemotor naar een plug-in hybride kleiner dan ooit.

De Citroën C5 Aircross SUV HYBRID 225 ë-EAT8 is voortaan verkrijgbaar voor prijzen vanaf 39.890 euro. Dit komt neer op een prijsdaling van 1.360 euro. Voor dit bedrag levert Citroën de zeer rijk uitgeruste Business-variant met onder meer automatische dual zone airconditioning, een 12,3-inch digitaal instrumentarium en een 8-inch capacitieve touchscreen. De familie-SUV heeft standaard verder geïntegreerde CITROËN Connect Nav DAB+ met TomTom-kaartdatabase, Mirror Screen (Apple Carplay™ en Android Auto™), lichtmetalen 18-inch ‘Swirl’-velgen, een met leder bekleed multifunctioneel stuurwiel én het unieke veersysteem met Progressive Hydraulic Cushions voor maximaal comfort.

Ook Business Plus extra aantrekkelijk

De nog rijker uitgeruste Business Plus-uitvoering is voortaan leverbaar voor prijzen vanaf 41.690 euro. Ook hier geldt een prijsdaling van 1.360 euro. Extra’s ten opzichte van de Business zijn Keyless Entry & Start, Adaptieve Cruise Control met STOP & GO-functie, Driver Attention Alert, een grootlichtassistent, uitgebreide verkeersbordherkenning en Advanced Comfort Seats met 15 mm extra schuimvulling en een gecapitonneerd oppervlak voor extra luxe en comfort.

Prijsverlaging voor Feel en Shine

Ook de prijzen voor de versies Feel en Shine zijn stevig aangepast, waardoor ze aantrekkelijker zijn dan ooit. De vanafprijs van de Feel-uitvoering daalt bijvoorbeeld met 1.760 euro naar 41.490 euro. Voor de Shine-versie bedraagt de prijsverlaging 2.260 euro, waardoor deze variant nu verkrijgbaar is voor 44.090 euro.

Ook zakelijk gezien extra aantrekkelijk

Alle prijsaanpassingen zorgen ervoor dat het nog aantrekkelijker is om te kiezen voor een C5 Aircross SUV HYBRID 225 ë-EAT8. Het prijsverschil tussen de PureTech 130 EAT8-benzinemotor en een plug-in hybride variant is kleiner dan ooit. Bovendien zorgen de lagere vanafprijzen voor een extra aantrekkelijke fiscale waarde, waardoor de bijtelling voor de zakelijk rijder veel lager is.

Slimme aandrijflijn

De C5 Aircross SUV HYBRID 225 ë-EAT8 combineert een efficiënte 133 kW (181 pk) sterke 1,6-liter PureTech-benzinemotor met een 81 kW (110 pk) sterke elektromotor, goed voor een systeemvermogen van 165 kW (225 pk). Dankzij een 13,2 kWh batterijpakket kan de Citroën C5 Aircross SUV Hybrid 55 kilometer volledig elektrisch rijden (WLTP-cyclus) tot een snelheid van 135 km/uur. De EAT8-transmissie schakelt nog soepeler en zorgt zo voor extra rijcomfort. In de Brake-modus van deze transmissie wint het hybridesysteem energie terug, waarmee het accupakket wordt bijgeladen.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie