CIC gaat innovatieve startups in Rotterdam huisvesten
Misschien wordt CIC wel de volgende thuisbasis van jouw startup.

CIC gaat innovatieve startups in Rotterdam huisvesten

Redactie Baaz

Rotterdam krijgt een nieuwe verzamelplek voor innovatieve startups: het Groot Handelsgebouw. Het Amerikaanse Cambridge Innovation Center (CIC) wil hier ruim 550 innovatieve bedrijven huisvesten.

Het CIC heeft al vestigingen in Cambridge, Boston en St. Louis. Daarmee is Rotterdam de eerste buitenlandse vestiging. Het vastgoedbedrijf werd in 1999 opgericht door twee voormalige studenten van MIT, waarmee ze een verzamelgebouw startten voor startups. In deze gebouwen vind je een receptie, vergaderkamers, printers en keukens, maar ook worden ontmoetingen tussen de ondernemers gefaciliteerd. Inmiddels heeft het CIC meer dan 2500 bedrijven in haar panden gehad, waarvan ze er nu 900 huisvesten. Driekwart hiervan zijn startups. In totaal haalden de bedrijven die in het CIC hebben gezeten 2 miljoen dollar aan investeringen op.

Rotterdam

'Nederland is een van de meest ondernemingsgezinde landen in Europa en Rotterdam heeft een enorm potentieel', legt Tim Rowe, directeur van CIC, uit over de keuze om hier uit te breiden. 'Rotterdam is een op toekomst en design gerichte stad die wereldwijd steeds meer erkenning krijgt. De stadsregio heeft sterke universiteiten en is een internationale doorvoerhaven en de thuisbasis van de grootste haven van Europa. Maar bovenal hebben Rotterdammers een zeer sterke arbeidsmentaliteit, die lijkt op die in onze thuisstad Boston. Wij verwachten dat dit een fantastische samenwerking zal worden.'

Deze zomer lanceert CIC haar 'beta-space', waar al gestart kan worden met de vorming van het uiteindelijke concept, welke bestaat uit co-working en kantoren, en programmeringen. De volwaardige ruimte opent begin 2016.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie