CeBIT gooit roer om

Redactie Baaz
De grootste computerbeurs ter wereld kampt al sinds 2001 met teruglopende belangstelling. De nieuwe directeur Sven Prser gooit het roer om en stelt de gebruiker centraal.

Voortaan gaat het niet meer om hardware of software, maar om oplossingen voor bedrijfsproblemen. Prser: "Vroeger kreeg je de mensen nog enthousiast om naar een printer met achtentwintig - jawel, achtentwintig - naalden te komen kijken. Daar taalt nu niemand meer naar. Ook de printerfabrikanten zelf trouwens niet. Zij zijn een andere richting ingeslagen. Ze presenteren zich als een bedrijf dat helpt de printkosten in de hand te houden of als een bedrijf dat documentbeheer doet. Ze bieden een oplossing. Dat de printer onderdeel van die oplossing is, staat eigenlijk op de achtergrond."

Drie thema's
Op de CeBIT 2008 zijn er nog maar drie thema's: business solutions', public sector solutions' en home & mobile solutions'. Het conferentie-aspect wordt sterk uitgebreid: "Mensen komen hier niet om naar spulletjes te kijken, maar om te leren, hun kennis te vergroten."
Bij effect van de nieuwe opzet is dat de beruchte Hal 1, waar je als bezoeker sneller duizelig wordt dan op de kermis, vervalt. "Voor sommigen is dat een cultuurschok; afscheid van het vertrouwde. Maar hal 1 past niet in het huidige concept." Ook duurt de beurs een dag korter en is niet langer rond een weekeinde geprogrammeerd. Dat scheelt voor exposanten aanzienlijk aan kosten.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie