CeBIT 2008: Fleetmanagement oplossing voor Garmin

Redactie Baaz
GPS-Buddy is Garmin's evenknie van TomTom Work; het bedrijf ontwikkelt fleetmanagementoplossingen voor Garmin-navigatiesystemen. De GPS-Buddy Connect vervangt de standaard 12-volts autolader en voorziet u direct van allerlei volg- en berichtmogelijkheden

Voor elk bedrijf met een redelijk wagenpark is een fleetmanagement-systeem een heelijke luxe; op elk moment kunnen zien waar alle voertuigen zijn, automatisch kilometers en rijtijden registreren, routes optimaliseren en misschien wel tussendoor nieuwe bestemmingen naar de chauffeur doorseinen.

SIMpel
Daar was tot nog toe een dik lelijk kastje voor nodig, dat in elke auto moest worden gemonteerd. Met de GPS-Buddy hoeft dat niet meer. Het apparaat is bedoeld voor draagbare Garmin-navigatiesystemen en ziet er uit als een normale autolader en u plugt hem dan ook gewoon in de 12-volts aansluiting van uw auto. In de stekker zit een SIM-kaartje voor de mobiele verbinding met de servers van GPS-Buddy. Elke 60 seconden verstuurt het systeem informatie over de locatie, snelheid en status van het voertuig. De GPS-Buddy Connect heeft een eigen gps-ontvanger, dus hij geeft ookinformatie dooralsde Garmin uitstaat.

Nieuwe bestemming
Op de Garmin kunnen chauffeurs berichten naar kantoor sturen en andersom kan de thuisbasis tekstjes versturen, die op de Garmin in beeld verschijnen. Het is voor logistieke planners zelfs mogelijk om een nieuwe bestemming door te geven, waar de Garmin dan routeinstructies voor aanmaakt.

Webdienst
GPS-Buddy werkt met webgebaseerde software waar u vanaf elke computer met een browser op kunt inloggen. Positiekaarten, statistieken, routeopdrachten: alles loopt online.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie