Catalosite's revolutionaire software voor het bouwen van websites bemachtigt eerste ticket in 200K Pre-seed investeringsronde

Catalosite's revolutionaire software voor het bouwen van websites bemachtigt eerste ticket in 200K Pre-seed investeringsronde

Redactie Baaz

 

Amsterdamse startup geeft bedrijven, ondernemers en ontwerpers de mogelijkheid om het gemak van sociale media naar het bouwen van websites te brengen

Catalosite, de revolutie voor het bouwen van websites, heeft het eerste investeringsticket van zijn €200k pre-seed ronde opgehaald. Het bedrijf trok de aandacht van Wing Invest. Catalosite maakt het voor bedrijven, ondernemers en creatieven mogelijk om websites te bouwen die lijken op een social media feed. De sites zijn mobile-first geoptimaliseerd en verhogen de betrokkenheid van bezoekers. Met de investering zal het huidige klantenbestand in de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië verder worden uitgebreid en worden de activiteiten in Nederland verder opgevoerd.

Geen tweede kans op een goede eerste indruk

Direct de aandacht van websitebezoekers vangen binnen een omgeving die is geoptimaliseerd voor mobiel gebruik is belangrijker dan ooit. Volgens het Static Brain Research Institute ligt de aandachtspanne van een websitebezoeker rond de 8 seconden. Slechts 28 procent van de woorden op een gemiddelde webpagina worden gelezen. De eerste indruk moet dus zo goed mogelijk zijn. 

Catalosite gelooft dat elke persoon en ieder merk tenminste een sprankje grootsheid en creativiteit in zich heeft. Dat moet gemakkelijk, snel en effectief worden ontketend. Een website gebouwd met Catalosite is standaard mooi vormgegeven, en ziet eruit als een social media feed. Dit is aantrekkelijk voor bezoekers die kunnen scrollen zonder verveeld of afgeleid te raken.

Vergeleken met de traditionele website bevat Catalosite opeenvolgende berichten van verschillende media (afbeeldingen/video's), minder teksten en meer witruimtes. Hierdoor is er minder tijd nodig om de ontwerpsjablonen te kiezen en aan de UI/UX te werken, wat ervoor zorgt dat de creatie en het onderhoud sneller verlopen. Uit gebruikersgegevens blijkt dat de gemiddelde tijd die bezoekers van Catalosite websites doorbrengen 3X hoger ligt dan bij traditionele websites.

Investering

De investering van Wing Invest maakt deel uit van een pre-seed financieringsronde van €200.000. Deze ronde is bedoeld om de productontwikkeling van Catalosite verder te stimuleren, het huidige klantenbestand in de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië uit te breiden en de activiteiten in Nederland verder op te voeren. Deze drie markten vormen de toegangspoorten tot de MENA-regio en Europa. Catalosite trekt momenteel meer investeerders aan om deze ronde te voltooien en het platform naar nieuwe hoogten te brengen.

Gijs Marbus Principal bij Wing Invest vertelt: “Amsterdam is een broedplaats voor internationale ondernemers van alle mogelijke achtergronden. Met de zakelijke kennis die onze investering met zich meebrengt, ondersteunen we internationaal talent met revolutionaire ideeën. Bovendien helpen we ze hun eigen ondernemingen in de stad op te zetten en de kloof tussen culturen te overbruggen om wereldwijd uit te breiden. De gebruiksvriendelijke technologie van Catalosite, de collectieve creativiteit van het team en de individuele leden zijn fantastisch. Echt een organisatie om in de gaten te houden!" 

Catalosite werkt momenteel met meer dan 150 klanten. Zij maken dagelijks gebruik van de oplossing voor de zes belangrijkste soorten websites: Portfolio's, e-commerce, afspraken en boekingen, tafelreserveringen, online menu's en blogs. 

"Websites die gebouwd zijn met de tools die nu beschikbaar zijn, trekken bezoekers niet meer zo aan als vroeger. Dat komt doordat ze oorspronkelijk gebouwd zijn voor desktop-weergave, en daarna geoptimaliseerd zijn voor mobiel gebruik", zegt Aly Buydoon, CEO en medeoprichter van Catalosite. "Het is tijd voor verandering. We hebben een systeem gecreëerd dat het bouwen van een website net zo makkelijk maakt als posten op social media, met net zoveel spanning en creativiteit. Met deze revolutionaire benadering komen websites niet alleen tot leven, maar boeien ze ook hun publiek en maken ze creativiteit mogelijk, binnen een strak en modern format."

Catalosite ontving al steun en mentorschap van prominente organisaties zoals ACE incubator - de universitaire business incubator in Amsterdam. Het werd daarnaast geaccelereerd door Forward-inc., een in Amsterdam gevestigde, internationaal opererende organisatie die zich inzet om nieuwkomers te ondersteunen bij het ondernemerschap. Catalosite maakte daarnaast deel uit van het mentorprogramma voor nieuwkomers onder leiding van Boston Consulting Group (BCG), dat internationale ondernemers in Amsterdam ondersteunt.

 

LEES OOK: Kwalitatieve linkbuilding gebruiken voor betere rankings

LEES OOK: Zo wordt je website beter gevonden door klanten

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie