Case: Utrechtse Taxi Centrale door VoIP weer op de rit

Redactie Baaz
Afgelopen jaar stapte de Utrechtse Taxi Centraleover op VoIP-telefonie. De vorige telefooncentrale bleek een miskoop. Uitbreidingen waren nauwelijks mogelijk. Voor ieder wissewasje kregen we weer een rekening.

“Hier gebeurt het,” zegt Duco Douwstra als hij een rondleiding geeft door zijn bedrijf. Hij wijst op de telefooncentrale, omringt met schermen. Een grote lcd-tv aan de muur toont waar de taxi’s zijn, twee schermen op het bureau geven aan hoeveel bellers er zijn, wat de wachttijd is en welke afspraken er staan. Een telefoniste houdt het allemaal in de gaten. Wanneer de telefoon begint te rinkelen, verschijnt in beeld hoe lang het duurt voordat de telefoon wordt opgenomen. Bij meerdere telefoontjes komt het aantal in beeld. Dit systeem heet PC Wall Board. “Als de wachttijd op het scherm oploopt, springt onze administratief medewerkster bij”, legt de directeur uit. “Onze medewerkers weten precies wanneer het druk is dankzij het PC Wall Board. Het is een uitbreiding op de VoIP-centrale van Avaya die speciaal voor ons werd ontwikkeld. Met onze oude telefooncentrale was dat onmogelijk geweest”, zegt hij. “We zijn veel flexibeler met het nieuwe systeem. De software kan eenvoudig worden uitgebreid.”

De nieuwe VoIP-centrale werd geleverd door de telecombusinessdealer BXT. Dit bedrijf ontwikkelde de PC Wall Board-uitbreiding die de wachttijd en het aantal bellers toont. Douwstra: “Ik zag iets vergelijkbaars in Amsterdam. Dat wilde ik ook. Met deze VoIP-centrale bleek het niet al te moeilijk.”

 

 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie