Carrièreswitch? Ga werken op een afgelegen eiland
Carrièreswitch: baan op afgelegen eiland

Carrièreswitch? Ga werken op een afgelegen eiland

Redactie Baaz

Ben je toe aan wat rust? Dan is een baan als landbouwadviseur op het meest afgelegen bewoonde eiland ter wereld misschien iets voor jou.

Landbouwadviseur op afgelegen eiland

Het eiland Tristan da Cunha is de ideale plek om de drukte te ontvluchten. Het Britse overzeese gebied ligt in het zuiden van de Atlantische Oceaan, duizenden kilometers verwijderd van de dichtstbijzijnde andere bewoonde plekken als Rio de Janeiro, Kaapstad en Sint-Helena. Ook op Tristan de Cunha zelf is het bijzonder rustig. Er wonen maar een paar honderd mensen en het eiland telt maar één plaats, het dorp Edinburgh of the Seven Seas. Veel is daar niet te beleven. Een postkantoor, wat vee en dan ben je er eigenlijk wel.

​Reis en verblijf worden vergoed

​Klinkt die rust je als muziek in de oren en weet je alles van landbouw? Dan is dit de kans van je leven, want het bestuur van Tristan da Cunha is op zoek naar een landbouwadviseur. Dat blijkt volgens HelloU uit een vacature op de site van de Britse boerenvakbond NFU. Voor degene die de baan krijgt, ligt een tweejarig contract klaar. De reis en het verblijf worden vergoed. Mocht je geen landbouwervaring hebben, maar lijkt Tristan de Cunha je toch wel wat? Negen keer per jaar kun je er met de boot vanaf Zuid-Afrika naartoe.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie