Buy Now Pay Later met in3 en Mollie

Buy Now Pay Later met in3 en Mollie

Redactie Baaz

Mollie, een van de snelst groeiende betalingsverwerkers in Europa, kondigt vandaag een samenwerking aan met in3, een Nederlands betaalplatform dat ‘Buy-Now-Pay-Later’ (BNPL) mogelijk maakt. Samen gaan zij webshops in Nederland toegang geven tot de BNPL-betaalmethoden van in3. Ondernemers in andere landen kunnen ook deze nieuwe betaalmethode toevoegen voor hun Nederlandse klanten. De bedrijven gaan bovendien samen kijken naar verdere expansie in Duitsland en andere Europese landen.

Er is een groeiende markt en vraag naar BNPL-methoden, zowel vanuit consumenten als ondernemers. Uit cijfers van Mollie blijkt dat het aantal betalingen met BNPL in 2021 met 156 procent is toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Die stijging is niet alleen te danken aan een breder gebruik van BNPL-betaalmethodes bij meer ondernemers, maar het gemiddelde aantal BNPL-betalingen per verkoper is ook met 76 procent gestegen.

In3, dat net 81 miljoen euro heeft opgehaald in een Serie B-financiering, is een betaalmethode die consumenten de mogelijkheid biedt om via iDEAL aankopen in drie rentevrije termijnen te betalen. Het eerste deel betaalt de consument direct. De tweede en derde termijn worden binnen 30 en 60 dagen voldaan. Bij in3 zijn er geen verborgen kosten of boetes voor te laat betalen, en geen BKR registratie of leningsovereenkomst. Nadat de eerste betaling is afgerond, wordt gegarandeerd het hele aankoopbedrag uitbetaald aan de ondernemer, zodat deze geen risico loopt.

"Consumenten hebben niet altijd de financiële middelen beschikbaar om te kopen wat ze op dat moment nodig hebben. Door meer flexibiliteit te geven met BNPL, kan de conversie en de gemiddelde orderwaarde verhoogd worden," zegt Ken Serdons, Chief Commercial Officer van Mollie. "We zijn enthousiast om met in3 samen te werken en zo een alternatieve, rentevrije BNPL-betaalmethode te bieden, waarbij de betaling aan onze klanten gegarandeerd is. Daarnaast hecht in3 met het aanbieden van iDEAL ook veel waarde aan het belang van lokalisatie, wat een belangrijke kernwaarde van Mollie is. We kijken ernaar uit om samen met in3 vergelijkbare mogelijkheden in Duitsland en andere Europese landen te verkennen." 

"We zijn verheugd over de samenwerking en het aanbieden van in3 aan Mollies klanten. Consumenten kunnen nu via Mollie gespreid betalen via hun favoriete betaalmethode iDEAL,” zegt Hans Langenhuizen, CEO van in3. “Het is niet alleen zo dat Mollie veel kernwaarden met ons gemeen heeft, maar het verwerkt ook een groot deel van de online betalingen in Nederland, en daarom is het een belangrijke strategische partner. We hebben al heel veel verzoeken ontvangen van Mollies klanten, die heel graag in3 willen aanbieden in hun webshop.”

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie