Bullitt Group presenteert nieuw topmodel Cat S75 op MWC

Bullitt Group presenteert nieuw topmodel Cat S75 op MWC

Redactie Baaz

De meest betrouwbare smartphone ooit, dankzij geavanceerde tweerichtings satelliet-berichtendienst, locatietracker en SOS-assistentie

Bullitt Group, de Britse fabrikant van innovatieve smartphones, heeft in aanloop naar Mobile World Congress in Barcelona zijn nieuwe topmodel Cat phone gepresenteerd: de Cat S75.

Met deze toonaangevende rugged smartphone blijf je, zoals je van Cat phones gewend bent, in de zwaarste omstandigheden bereikbaar, maar nu is zelfs het verlies van mobiele ontvangst geen probleem meer.

Naast supersnelle 5G-connectiviteit beschikt de Cat S75 namelijk ook over een ultramoderne NTN-chip (non-terrestrial network) van MediaTek, die de telefoon verbindt met geostationaire satellieten 37.500 km boven de aarde. Hierdoor is het mogelijk om altijd berichten te verzenden en ontvangen of een noodsignaal te versturen, ook in gebieden zonder mobiel bereik.

De Cat S75 is Bullitt’s sterkste smartphone tot nu toe en gebouwd om te overleven. Het apparaat doorstaat rigoureuze valtests van 1,8 meter op staal, is stof,- zand- en vuildicht en waterproof tot 35 minuten op 5 meter en bij hogedrukstralen - wat de telefoon een IP68- en IP69K-rating oplevert. Ook is de Cat S75 getest conform de strenge militaire standaard MIL-SPEC 810H, wat betekent dat het apparaat extreme temperaturen, hoge luchtvochtigheid, zoute mist, trillingen en tuimeltests doorstaat.

De Cat S75 kan bovendien worden schoongemaakt met zeepsop en alcoholdoekjes en beschikt over Bullitt’s Hygiene+ technologie, waarbij de oppervlaktes van het apparaat zijn behandeld met antibacteriële zilverionen.

Ondanks de meer dan robuuste bouw, 6,6”-scherm en snel en draadloos oplaadbare batterij van 5000 mAh (goed voor twee dagen batterijduur),  is de Cat S75 zeer slank en broekzakvriendelijk. De smartphone wordt gelanceerd met Android 12 en ontvangt nog twee OS-updates en vijf jaar beveiligingspatches.Richard Wharton, mede-oprichter van Bullitt Group: “De afgelopen 10 jaar hebben we standaard gezet voor robuuste telefoons, zowel op het gebied van betrouwbaarheid als innovatie. Ik ben er trots op dat we nu de lat opnieuw hoger leggen met de Cat S75, met alle toonaangevende eigenschappen die je van een Cat phone mag verwachten, gecombineerd met ultrasnelle 5G en satelliet-connectiviteit. De Cat S75 opent de nieuwe deuren in de mogelijkheden van mobiele communicatie. Dit is de beste Cat phone die we ooit hebben gemaakt.”

Bullitt Satellite Messenger is de eerste op 3GPP-gebaseerde ‘direct-naar-satelliet’ berichtendienst voor smartphones*. Via de MediaTek NTN-chip heeft de Cat S75 toegang tot een netwerk van geostationaire satellieten, voor doorlopende, internationale én betaalbare connectiviteit. Voor verzenden van berichten of het verzenden van een SOS-hulpverzoek via de satelliet is een abonnement en een NTN-apparaat vereist. Maar iedereen, op elke telefoon, kan een bericht ontvangen van iemand die de Bullitt Satellite Messenger-service gebruikt. De ontvanger krijgt het bericht als sms en kan reageren met de gratis iOS- of Android-versie van de Bullitt Satellite Messenger-app.

Dankzij Bullitt Satellite Messenger maakt de Cat S75 het mogelijk om altijd contact te houden met collega’s, vrienden en familie, ook als er geen mobiel bereik is. Hiermee verbetert het de productiviteit en veiligheid van mensen die in afgelegen gebieden werken en zijn kritieke bedrijfsprocessen beter geborgd. Betrouwbare communicatie is cruciaal voor iedere organisatie en de Cat S75 is dan ook ‘bedrijfsklaar’, met ondersteuning voor Android Enterprise en compatibiliteit met toonaangevende EMM-oplossingen.

Prijzen en beschikbaarheid

De Cat S75 is nu beschikbaar voor pre-order via www.catphones.com en via diverse providers en retailers voor €599. Dat is inclusief drie maanden Bullitt Satellite Messenger ‘Essentials’-abonnement, met tot dertig satellietberichten.

Abonnementen op Bullitt Satellite Messenger zijn er al vanaf €4,99 per maand, met meer flexibiliteit of berichten bij de duurdere abonnementen. Abonnees van Bullitt Satellite Messenger krijgen een gratis proefabonnement van twaalf maanden op de SOS-noodhulpdienst van FocusPoint International.

Kijk voor meer informatie op www.catphones.com en www.bullitt.com

 

* iOS 14 / Android 10 of later

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie