37 miljoen kilo aan CO2-uitstoot voorkomen

Brenger ontvangt 950.000 euro groeikapitaal

Bart Remmers
De huidige angel investors zien dermate veel perspectief in Brenger, dat zij nog eens € 950.000,- in het bedrijf investeren. Daarmee komt het totale groeivermogen van de Amsterdamse startup van oprichters Derk van der Have en Wisse Koedam uit op bijna twee miljoen euro.

'Deze investering stelt ons in staat transport nog efficiënter en daardoor duurzamer en goedkoper te maken. Brenger verbindt het transport van jouw meubels of andere grote spullen aan een professionele koerier die toch die kant op rijdt. Zo hoeft iemand niet speciaal op en neer te rijden (in een gehuurde bus), wordt transport goedkoper, verdient de koerier meer op zijn route en wordt het milieu minder belast', aldus Derk van der Have, medeoprichter van Brenger.

Omzet Brenger explodeert

De afgelopen twaalf maanden groeide de omzet van brenger.nl met maar liefst 600 procent. Brenger bestaat inmiddels twee jaar, telt zestien werknemers, werkt samen met Marktplaats, Troostwijk, Onlineveilingmeester en staat op 2 november in de finale van de Accenture Innovation Awards.

Rolf Bixner, voormalig BCG-partner, investeert via zijn investeringsfonds Tablomonto in Brenger. 

Wisse Koedam stelt dat Brenger weliswaar een platform is, maar dat het niet beoogt om een bepaalde industrie te ontwrichten (zoals Airbnb en Uber wel deden). 'Veel kleinere koeriersbedrijven krijgen opdrachten uit hun lokale netwerk. Voor één of twee opdrachten per dag rijden koeriers door heel het land met een slecht gevulde bus. Door Brenger kunnen zij extra ritten toevoegen aan hun planning en verdienen zij zo meer op hun rit. Daardoor zijn, naast de opdrachtgevers en het milieu, ook koeriers ontzettend blij met Brenger als aanvulling op hun ritten. Win, win, win.'

Brenger wil 37 miljoen kilo aan CO2-uitstoot voorkomen

Doordat klanten normaal gesproken zelf heen en weer rijden in een gehuurde bestelbus, bespaart Brenger gemiddeld 42 kilogram CO2-uitstoot per opdracht. Dit zorgt ervoor dat Brenger al een totaal van 844.000 kilo CO2-uitstoot heeft voorkomen. Tot 2020 heeft Brenger de ambitie om nog eens 37 miljoen kilogram CO2 te besparen in Nederland. 

Brenger is opgericht door Wisse Koedam (27) en Derk van der Have (27), omdat zij stellen dat het efficiënter gebruiken van onbenutte ruimte in bestelbussen het transport van spullen goedkoper maakt en bijdraagt aan een beter milieu. Brenger helpt mensen om voordeliger, makkelijker en duurzamer te vervoeren. Brenger is live sinds oktober 2016. Zie voor meer info: brenger.nl.
 

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart