Brenger gaat samenwerken met Online Payment Provider voor veilige PSD2-betalingen

Brenger gaat samenwerken met Online Payment Provider voor veilige PSD2-betalingen

Redactie Baaz
Brenger gaat samenwerken met Online Payment Provider voor veilige PSD2-betalingen Brenger, een platform voor slim transport van grote spullen, is een samenwerking aangegaan met Online Payment Platform. De mogelijkheid om betalingen PSD2-compliant te kunnen afhandelen was voor Brenger de belangrijkste reden om te kiezen voor de betaalspecialist voor platformen en marktplaatsen. Daarnaast implementeert Online Payment Platform een Escrow-oplossing. Hiermee wil Brenger de betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van het platform naar een nog hoger niveau brengen.

Brenger werkte sinds de oprichting van het bedrijf in 2016 met een andere Nederlandse betaaldienstverlener. Wisse Koedam, oprichter van Brenger: “We groeien snel en merkten dat we andere behoeften kregen voor het afhandelen van betalingen op ons platform. Met name het faciliteren van een veilige en PSD2-waardige manier van betalen was reden om op zoek te gaan naar een andere payment provider.”  

Uitbreiden naar Duitsland

Naast lokale partijen sprak Brenger ook met internationale aanbieders van online betalingen. De vergunning die Online Payment Platform heeft van de Nederlandsche Bank om PSD2-betalingen uit te kunnen voeren en het feit dat het voor Marktplaats de eigen Escrow-oplossing Gelijk Oversteken, ontwikkelde waren doorslaggevend voor Koedam. Ook kan Online Payment Platform met eigen kantoren in België en Duitsland goed inspelen op de internationale ambities van Brenger en kennis delen over het betreden van deze markten. Met name Duitsland, waar Online Payment Platform ook succesvol samenwerkt met eBay Kleinanzeigen, is een interessante markt voor Brenger om de activiteiten uit te breiden. 

“Online Payment Platform begrijpt de wereld waarin wij opereren en heeft een indrukwekkend track record met innovatieve oplossingen die het zelf bouwt en beheert. Dit maakt hen voor ons een aantrekkelijke partner”, aldus Koedam. “Gebruikers die via Marktplaats of Facebook Marketplace een kast hebben gekocht en deze via ons willen laten bezorgen, kunnen nu nog veiliger en eenvoudiger betalen. Dankzij PSD2 en Escrow zijn hier zowel voor ons als voor onze klanten geen financiële risico’s aan verbonden. Nu we betalingen hebben ingericht met Online Payment Platform verwachten we dan ook dat nog meer mensen die grote spullen kopen via een marktplaats, gebruik gaan maken van de Brenger bezorgservice.” 

“Brenger is een veelbelovend platform waar ik ook zelf met veel plezier gebruik van maak”, aldus Richard Straver, oprichter van Online Payment Platform. “Ik vind het fantastisch om met onze dienstverlening en expertise een bijdrage te kunnen leveren aan de groei in Nederland, en op termijn daarbuiten door voor alle gebruikers betalingen eenvoudiger en veiliger te maken.”  

 

 

 

 

 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie