Bouwen aan het web

Redactie Baaz
Vrijwel ieder zichzelf respecterend bedrijf heeft tegenwoordig een eigen website. Wilt u de concurrentie voorblijven of in ieder geval bijbenen, dan is het belangrijk dat uw website functioneel en actueel is. Een dergelijke website vraagt om een goed beheersysteem, oftewel CMS. Wilt u meepraten met de experts, dan moet minimaal weten wat een CMS is en welke soorten er zijn.

Wie op een site voortdurend bezoekers wil aantrekken moet continu nieuwe en interessante inhoud aanbieden. Dat is niet alleen een uitdaging voor de webredacteuren, maar ook voor de webbeheerder, die moet zorgen dat de steeds maar groeiende site rimpelloos blijft werken. Omdat voor elkaar te krijgen zijn Content Management Systemen (CMS) ontwikkeld, waarmee twee vliegen in een klap worden geslagen: webredacteuren hebben een gereedschap in handen om zonder te programmeren een website bij te werken en tegelijkertijd wordt voorkomen dat de site langzaam vervuilt met slechte code.
Er zijn content management systemen waar iedereen mee overweg kan, maar ook heel veel waar wel wat studie of de hulp van een specialist voor nodig is. BaaZ.nl bespreekt zes systemen en wat ze voor uw bedrijf kunnen betekenen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie