Bonusway verwerft ippies.nl en versterkt marktleiderschap in Nederland

Bonusway verwerft ippies.nl en versterkt marktleiderschap in Nederland

Redactie Baaz
Bonusway, een toonaangevend Europees onlinebeloningsprogramma dat actief is in 17 landen, heeft zijn tweede acquisitie in Nederland voltooid door de overname van ippies, een op punten gebaseerd Nederlands online beloningsplatform.

Ippies is opgericht in 2007 en heeft een trouwe gebruikersbasis opgebouwd in Nederland en België. ippies blijft onder eigen naam en karakteristieke kenmerken opereren als onderdeel van een grotere ambitieuze groep.

'Opereren onder de vlag van een internationale marktleider biedt naast kennis en synergievoordelen ook de mogelijkheid om te focussen op groei: online en straks ook offline', zegt Emiel Fokker, oprichter van ippies.

'Bonusway heeft geautomatiseerde communicatiefuncties ontwikkeld die gebruikerscommunicatie via meerdere kanalen mogelijk maken, die de consument met de juiste boodschap op het juiste moment bereikt, waardoor de inhoud voor iedereen relevant aanvoelt', aldus Wester Schaefer, directeur Benelux bij Bonusway. 'De deal is win-win - we kunnen de communicatiefuncties aan ippies toevoegen, en Bonusway krijgt nieuwe inkomstenstromen vanuit het ippies panel', voegt hij eraan toe.

'Na de overname van Shopkorting.nl eind 2019, is de overname van ippies een logische stap voor Bonusway om zijn marktleiderschap in Nederland te versterken', zegt Lasse Järvinen, medeoprichter en bestuursvoorzitter van Bonusway.

Ippies is het vijfde online loyaliteitsplatform dat Bonusway heeft verworven. Eerdere overnames waren onder meer de Litouwse Pinigai grizta en de Roemeense Cashout.ro in 2017, evenals Shopkorting.nl uit Nederland en Cashbackshopping.se uit Zweden gedurende vorig jaar.

Emiel Fokker, oprichter van ippies, en Romano Capuzzato, investeerder bij ippies, zullen toetreden als aandeelhouders van Bonusway.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie