Bond verklaart oorlog aan containterminal Rotterdam

Redactie Baaz
FNV Bondgenoten wil dat zijn leden de belangrijkste containerterminal van de Rotterdamse haven platleggen en kraait oorlogstaal. De bond is boos op werkgever ECT. ECT-president-directeur Jan Westerhoud voorziet grote problemen bij een langdurige staking.

Een woordvoerder van de werknemersbond heeft het donderdagochtend in de Nederlandse media over 'guerillatactieken' en zinspeelt op een 'desnoods wekenlange staking'. FNV Bondgenoten en de werkgever zijn het niet eens over de CAO. Bij ECT werken 2200 mensen.

De baas van ECT vermoedt dat rederijen nu al plannen hun schepen naar andere havens om te leiden met als mogelijk gevolg dat ook op de lange termijn er minder werk is voor de containerterminal in Rotterdam.

Het zal niet de eerste keer zijn in Europa dat een langdurige staking schadelijk is voor een groot bedrijf. Grote klanten kiezen vaak voor een veiliger alternatief. Uiteindelijk heeft dat weer gevolgen voor het personeel, met mogelijke ontslagen tot gevolg. Zo ver is het in de Rotterdamse haven vooralsnog niet.

Bron: ANP/de Volkskrant/NOS Journaal/Baaz

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie