Bol.com duurzamer: 'Belangrijke stap richting klimaatneutraal winkelen'

Jordi Smit
Bol.com gaat op duurzaamheidstour. De grootste webwinkel van Nederland heeft besloten om in 2019 de blauwwitte bol.com-dozen waar nodig af te schaffen. Dit jaar nog worden circa 3,5 miljoen artikelen zonder herkenbare doos verstuurd, zo maakt bol.com zelf bekend.

Voldoende bescherming

Indien noodzakelijk dan zorgt bol.com wél voor gepaste bescherming van het artikel. Al wil de webwinkel ook dit op een zo verantwoord mogelijke manier proberen. Bol.com introduceert hiervoor onder meer een verzendzak van gerecycled plastic. Bovendien beperkt bol.com het gebruik van karton en opvulmateriaal, zodat ook dit op een zo verantwoord mogelijke manier gebeurt.

Efficiënt verpakken

Olaf van den Brink, directeur Logistiek van bol.com, vindt efficiënt verpakken momenteel een van de grootste uitdagingen. 'Waarom zou je artikelen als e-commercebedrijf überhaupt nog in een doos inpakken als dat eigenlijk niet nodig is? Voor artikelen als ventilatoren, frituurpannen, strijkijzers, printers, koffiezetapparaten en luiers biedt de eigen verpakking van het artikel al genoeg bescherming.'

Klimaatneutraal winkelen bij bol.com

Van den Brink ziet de huidige stap dan ook als een flinke zet vooruit. 'Het verzenden van minstens 3,5 miljoen artikelen per jaar zonder bol.com-doos is een belangrijke stap richting klimaatneutraal winkelen bij bol.com in 2025. We weten dat we nog veel stappen moeten zetten om onze doelstellingen te realiseren, maar door het elke dag beter te doen, halen we een nog duurzamere e-commerce dichterbij.'

LEES OOK: Bol.com: 'Verwacht hadden we de prijs niet, maar het voelt bijzonder goed'

CO2-uitstoot bol.com

Verpakkingen maken ongeveer 20 procent uit van de totale CO2-uitstoot van bol.com. Omdat dit een substantieel aandeel is, kan bol.com met duurzame verpakkingsmaatregelen een aanzienlijke impact maken op het verkleinen van de directe ecologische voetafdruk.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi