Boekhouding op orde met gratis assistent accountant

Boekhouding op orde met gratis assistent accountant

Redactie Baaz
Je boekhouding op orde houden niet je sterkste kant? De goedkoopste en beste assistent accountant die je je kan wensen, is nu voor iedereen beschikbaar. Hoe dat kan? Door degene in te zitten die altijd bij je is. Met wie je kan lachen en huilen. En die er voor je is, als je hem nodig hebt. Wie dat is? Juist! Je mobieltje!

Ondanks dat het gebruik van applicaties als ondersteuning voor dagelijkse taken normaal is geworden, kennen veel ondernemers de inzet van hun mobieltje bij het boekhouden nog niet. In deze blog vertellen we je de laatste trends op dit gebied. Met de onderstaande tips wordt je mobiel de beste assistent accountant die je ooit hebt gehad. En heb jij je financiën voortaan altijd onder controle. 

Nooit meer bonnetjes kwijt

Door gelijk een foto te maken van een bonnetje, raak jij nooit meer een bonnetje kwijt. En wist je dat de modernste boekhoudprogramma’s een eigen inbox hebben? De foto kan je dus direct via je e-mail doorsturen naar de inbox van het boekhoudprogramma. Jij of je boekhouder hebben deze dan gelijk bij de hand ten tijde van het inboeken. Dit scheelt een hoop frustratie en tijd door het moeten zoeken in portemonnee, tas, bureau en auto. En het scheelt geld door het kwijtraken van bonnetjes. Het lijken allemaal kleine uitgaven, maar deze schelen je bij elkaar opgeteld toch echt omzet- en inkomstenbelasting. Een foto van je bonnetje is even rechtsgeldig als het originele papieren bonnetje. En neemt alleen virtueel ruimte in. Scheelt weer kastruimte.
 
Tip: maak de foto ter plekke bij het ontvangen van de bon en maak er een gewoonte van gelijk even te controleren of de BTW erop staat. Zo niet, dan kun je meteen nu nog een bonnetje met BTW-vermelding vragen. Voor een bon zonder BTW kan je uiteraard geen BTW terugvragen. Let op: voor het digitaliseren van facturen of bonnen met watermerk gelden andere regels. Voor meer informatie, klik hier! 

Dagelijks inzicht in saldo van je bankrekening

Door de app van je bank te installeren op je telefoon kan je dagelijks eenvoudig de staat van je geldstromen bekijken. Zo houd je meer feeling met en overzicht over je financiën. Is dit veilig? Ja, de login van de bankapp is beveiligd met een wachtwoord. Altijd verstandig om zelf ook even maatregelen te nemen natuurlijk en je telefoon zelf ook te beveiligen met een wachtwoord. 

Reminder instellen voor tijdige belastingaangifte

Wanneer je gebruik maakt van een online agenda, kan je hierin eenvoudig een reminder instellen voor de datum waarop je belastingaangifte de deur uit moet.

Tip: zet deze reminder enkele dagen van tevoren, zodat je nog tijd hebt je boekhouding op orde te maken. In plaats van een agenda reminder, kan je ook gebruik maken van de app van de Belastingdienst die je waarschuwt, wanneer het tijd is je BTW aangifte te doen. 

Altijd toegang tot je boekhoudpakket met een boekhouding app

Wanneer je een boekhoudpakket kiest met een mobiele app, heb je altijd direct inzicht in je administratie. Met 1 druk op de knop zie je zo bijvoorbeeld de status van je cash flow. Zo kun je voortijdig ingrijpen of bijsturen.
 
Nieuwsgierig geworden wat je mobiel voor je kan betekenen bij het verbeteren van het beheer van je financiën? Kies dan voor een combinatie met een moderne online boekhoudtool. Nog niet alle boekhoudprogramma's zijn met hun tijd meegegaan en beschikken dus over deze moderne gemakken. Let dus bij de keuze van een boekhoudprogramma op dat het pakket een mobiele app heeft.
 
 
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie