Boekhouden voor ondernemers kan veel eenvoudiger

Boekhouden voor ondernemers kan veel eenvoudiger

Redactie Baaz

Als ondernemer krijg je er automatisch een taak bij, namelijk die van boekhouder. Je moet facturen maken en een administratie bijhouden van je inkomsten en uitgaven. Die heb je immers nodig als je aangifte doet voor de inkomstenbelasting of voor het afdragen van omzetbelasting, loonbelasting als je personeel in dienst hebt of vennootschapsbelasting. Veel ondernemers hebben een hekel aan de boekhouding en besteden het dus graag uit. Maar er zijn zeker mogelijkheden om je boekhouding in eigen hand te houden. Daarmee bespaar je kosten voor het inhuren van de diensten van een administratiekantoor.

Een boekhoudprogramma dat je veel werk uit handen neemt

Als zzp’er ben je natuurlijk druk met je bedrijf. Je hebt geen personeel dus moet je alles zelf doen. Klanten werven, opdrachten uitvoeren, problemen oplossen, inkopen en noem maar op. De boekhouding schiet er dan soms bij in.
Met een goed zzp boekhoudprogramma kun je het jezelf een stuk makkelijker maken. Zo kan het programma eenvoudig overzichten genereren van betaalde en nog openstaande facturen. De informatie die de Belastingdienst nodig heeft, zoals het af te dragen bedrag aan omzetbelasting wordt met een druk op de knop voor je uitgerekend.

Snel en gemakkelijk je aangiftes regelen

De Belastingdienst kent geen genade als je te laat bent met de aangifte omzetbelasting. De meeste zzp’ers doen eens per kwartaal of maandelijks aangifte. Als je je administratie niet op orde hebt dan kost het indienen van je aangifte heel wat tijd. Tijd die je vast en zeker liever aan nuttige of leuke zaken zou willen besteden. Als je een boekhoudprogramma gebruikt dan is de aangifte in een paar minuten geregeld. Je hebt bovendien zelf ook altijd een duidelijk overzicht van hoe je bedrijf ervoor staat en kunt informatie gemakkelijk terugvinden als je die nodig hebt, bijvoorbeeld voor de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting.

Snel informatie aanleveren aan je boekhouder

Als je de aangiftes niet zelf doet maar dit uitbesteedt aan een boekhoudkantoor dan wil je boekhouder de gegevens natuurlijk graag overzichtelijk aangeleverd krijgen. Ook daar kan een boekhoudprogramma je bij helpen. In plaats van een schoenendoos met bonnetjes in te leveren kun je de financiële gegevens snel en gemakkelijk geautomatiseerd beschikbaar stellen. Je boekhouder is dan aanzienlijk minder tijd kwijt. Dit zal zich zeker vertalen in de hoogte van zijn factuur. Zo verdien je de investering in een boekhoudprogramma uiteindelijk gewoon weer terug. Zo wordt ondernemen weer leuk en kun je je concentreren op dat waar je goed in bent.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie