Boekhouden kan iedereen

Eigenhandig boekenhouden? Het kan. En het hoeft helemaal niet zo intimiderend te zijn. Boekhoudpakketten kennen tal van soorten en maten, maar enkele oplossingen blinken uit. Daaronder: InformerOnline, waarmee je als ZZP’er of MKB’er niet alleen een begrijpelijke basis, maar eveneens het nieuwste van het nieuwste wat betreft automatisering en efficiëntie tot je beschikking hebt.

Het is niet voor niets dat het pakket in 2018 met zijn BoekRobot een Robotic Accounting Contest won. Daarmee nam het relatief kleine bedrijf het succesvol op tegen gigantische softwareontwikkelaars. Functies als deze BoekRobot, waarmee facturen automatisch aan de juiste kostencategorieën gekoppeld worden, groeien niet aan bomen. Functies als de BoekRobot worden ontwikkeld met hard werk - het bloed, zweet en de tranen van onder andere CEO Remco Frühauf en CCO Peter Potters.

‘Vroeger (1993, red.) leverden we een boekhoudpakket waar voorkennis voor benodigd was. Bij de ontwikkeling van online boekhoudpakket InformerOnline hebben we alles ingezet op een pakket waarmee iedere ondernemer zélf kan boekhouden, ongeacht achtergrond en ervaring’, vertelt Frühauf. ‘Velen vinden boekhouden eng en moeilijk. Boekhouden was ook moeilijk, maar vandaag de dag kan iedereen het.’

Lege pen

‘In onze eigen administratie gaat 60 tot 70 procent van alle bankboekingen automatisch. Zelf kom ik uit een tijd vóór online boekhouden, een tijd waarin je elke maand een pen leegschreef. Ook toen computerboekhouden een welbekend begrip werd, tikten we nog altijd bankafschriften automatisch over. Via functies als Scan&Herken hoeft dat niet meer en laat je papieren documenten razendsnel inlezen en verwerken. Digitale transacties zijn real-time in te laten lezen met behulp van onze vele bankkoppelingen.’

Frühauf richtte het bedrijf in 1993 op en rijdt ’s ochtends nog altijd met eenzelfde passie naar de zaak. ‘Hoe maken we producten continu beter, sneller en makkelijker? Die vraag houdt het leuk. Werken we aan een functie waarmee we ondernemers direct helpen met het besparen van geld, dan kan ik elke dag lachend opstaan. Een voorbeeld daarvan is de mogelijkheid om vanbinnen het pakket belasting te betalen via iDEAL. Statistisch zien we dat ondernemers veelal wachten met betalen tot het laatste moment, waardoor ze soms net te laat zijn en binnen een paar dagen een behoorlijke boete ontvangen. Introduceren we een hulpmiddel, dan nemen we dat weg en besparen we onnodige stress.’  

In een notendop: InformerOnline

  • Volledige softwarebasis voor de boekhouding van ZZP’ers en MKB’ers.
  • Innoveert waar mogelijk. Wat betreft elektronische facturatie, automatische boekingen, digitalisatie van documenten en vergemakkelijkte belastingaangiften is Informer haantje de voorste.
  • Houder van keurmerk Zeker-OnLine, een stempel van het vertrouwen van de Belastingdienst. Kwartaalaangiften zijn binnen het pakket in te dienen en te betalen.
  • Informer is niet alleen een ervaren softwareontwikkelaar, maar heeft tientallen jaren aan inhoudelijke boekhoudexpertise en –kennis.
afbeelding van Geert van der Klugt

Geertvan der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanGeert