Boekentip: Neuroleiderschap

Boekentip: Neuroleiderschap

Redactie Baaz
Deze tijd vraagt om een ander type leider en manager. Maar hoe word je een nieuwe manager of leider? In het boek 'Neuroleiderschap, van macht naar kracht' geeft auteur Guido de Valk hier zijn visie op.

Leiders moeten tegenwoordig de mens centraal stellen en weten hoe ze met mensen om moeten gaan en mensen kunnen laten groeien. Managers moeten zich onderscheiden door waardengedreven leiderschap. Maar, hoe je zo’n leider kunt worden is nog vaak niet duidelijk. Hoe zorg je er daadwerkelijk voor dat je ander gedrag ontwikkelt, zonder dat je verzandt in wollige, vage begrippen? En hoe zorg je ervoor dat dit andere gedrag ook blijvend ander gedrag is?

In het boek Neuroleiderschap leer je hoe je een nieuwe manager kunt worden door kennis en technieken uit de hersenwetenschappen toe te passen. Guido de Valk helpt je stap voor stap om antwoorden te vinden op deze vragen. Met de techniek van de neuroleiderschap is deze transformatie namelijk zeer goed mogelijk en ook bereikbaar voor iedereen. Het boek is opgebouwd uit twee delen. In het eerste deel leer je hoe ons brein werkt en wat dat betekent voor de manier waarop je leiding geeft aan anderen. Het tweede deel is zeer praktisch van aard en geeft je veel praktische tips.

Over de auteur

Guido de Valk is leiderschapscoach, arts, expert in neuroleiderschap en mindfulness, en sinds 2008 eigenaar van De Valk Leadership Company. Guido is zijn loopbaan begonnen als huisarts in Amsterdam en heeft vervolgens ruim tien jaar als manager in de zorgsector en bij de overheid gewerkt.

Interesse? Kijk hier voor meer informatie.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie