BMW M8: nieuwe informatie bekend

Jordi Smit
Eerder schreven we al over de BMW Gran Coupé, maar minstens zo schitterend is de BMW M8. De autofabrikant gunt de mensen die niet kunnen wachten nu alvast wat extra informatie.

Extra informatie BMW M8

BMW toont vandaag een reeks nieuwe foto's van de BMW M8. Bovendien gunt het Duitse automerk ons wat meer details. De M8 krijgt zeer waarschijnlijk een 4,4-liter V8 onder de kap, die - net als in de M5 - in de basis 600 pk levert en in de M5 Competition goed is voor 625 pk. De type krachbron wordt nog niet losgelaten, maar de verbruikerscijfers zijn wel bekend. De M8 Coupé en M8 Competition Coupé gebruiken gemiddeld 10,5 en 10,6 l/100 km. De M8 Cabrio en M8 Competition Cabrio gebruiken 10,6 en 10,8 l/100 km.

Foto's BMW M8

Bovendien toont BMW ons dus de afbeeldingen van de BMW M8. De auto is nog wél bedekt met camouflagemateriaal, maar toont ons voldoende informatie om de vormgeving te ontdekken. De bumper met koelopeningen en de achterzijde met vier uitlaatpijpen: aan alle kanten is te zien dat het om de M8 gaat.

LEES OOK: BMW toont eerste beelden Gran Coupé

In 2020 op de markt

Op de wereldwijde introductie is het wachten tot september 2019. De M8-uitmonstering komt pas in de loop van 2020 op de markt. Dat geldt ook voor de M8-uitvoeringen van de 8 Serie Coupé en 8 Serie Cabrio. Ook werkt BMW aan M8 Competition-versies, sowieso van de coupé.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi