BMW M8: nieuwe informatie bekend

Jordi Smit
Eerder schreven we al over de BMW Gran Coupé, maar minstens zo schitterend is de BMW M8. De autofabrikant gunt de mensen die niet kunnen wachten nu alvast wat extra informatie.

Extra informatie BMW M8

BMW showt vandaag een nieuwe reeks met foto's van de BMW M8 en geeft ons wat meer details over het exemplaar. De M8 wordt voorzien van een 4,4-liter V8 motor, die 600 pk levert. Het type motor wordt nog geheim gehouden, wél is bekend wat de auto gaat verbruiken. De M8 Coupé en M8 Competition Coupé gebruiken gemiddeld 10,5 en 10,6 l/100 km. De M8 Cabrio en M8 Competition Cabrio gebruiken 10,6 en 10,8 l/100 km.

Foto's BMW M8

Naast de details hebben we dus de eerste beelden van de BMW M8. De auto is nog wél bedekt met camouflagemateriaal, maar toont ons voldoende informatie om de vormgeving te ontdekken. De bumper met koelopeningen en de achterzijde met vier uitlaatpijpen: aan alle kanten is te zien dat het om de M8 gaat.

LEES OOK: BMW toont eerste beelden Gran Coupé

In 2020 op de markt

Op de wereldwijde introductie is het wachten tot september 2019. De M8-uitmonstering komt pas in de loop van 2020 op de markt. Dat geldt ook voor de M8-uitvoeringen van de 8 Serie Coupé en 8 Serie Cabrio. Ook werkt BMW aan M8 Competition-versies, sowieso van de coupé.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi