BMW integreert IFTTT als eerste in wagenpark
BMW integreert IFTTT in wagenpark

BMW integreert IFTTT als eerste in wagenpark

Redactie Baaz

Je hebt haast en rent je huis uit, zet je auto aan, vervolgens gaan de huislichten en tv uit, en kachel op laag. Dit is een voorbeeld van If This Then That (IFTTT). Webapplicaties die met elkaar communiceren, de ene actie triggert een reactie. BMW is de eerste autofabrikant die dit netwerk integreert in zijn wagenpark.

BMW en ConnectedDrive

BMW test al langer de nieuwe technologische toepassingen in zijn auto's door middel van ConnectedDrive-diensten. Voor het testen van nieuwe technologie doet de autofabrikant een beroep op zijn klanten voor hulp in het valideren en verbeteren van nieuwe programma's, de automaker doet dat via BMW Labs portal dat op 19 januari gelanceerd is. Deins je als BMW-liefhebber niet terug voor een avontuur met nieuwe technologieën, dan kun je je gratis aanmelden voor de testfase van BMW Labs portal waar het IFTTT wordt uitgerold.

IFTTT werkt met webapplicaties en devices die met elkaar verbonden zijn, je creëert 'recipes' die gemaakt zijn van 'triggers', die dus gekozen acties uitvoeren. Simpel voorbeeld, op je telefoon plaats je een foto op Instagram, je telefoon slaat de foto gelijk op in Dropbox als reactie. Meer dan 260 diensten, zoals Facebook, Twitter en Google Drive zijn geselecteerd bij het netwerk van IFTTT, ook smarthome apparaten zijn erbij aangesloten zoals Philips Hue, Nest en Netatmo.

BMW en IFTTT

BMW is de eerste autofabrikant die IFTTT-diensten aanbiedt. Deze diensten stellen gebruikers in staat om acties te ondernemen, zoals het automatisch openen van de garagedeuren als je de oprit oprijdt. Hetzelfde geldt voor de locatie van je auto in een parkeergarage vastzetten op een Google Maps-link. Om van de diensten van BMW Labs portal gebruik te maken moet je wel navigatie, ConnectedDrive en BMW online hebben. Voor IFTTT moeten gebruikers een account hebben om toegang te krijgen tot BMW Labs portal op de IFTTT website, waar de gebruikers vervolgens hun eigen collectie van recepten kunnen maken.

Meer over nieuws over IFTTT van BMW lees je hier

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie