BMW goes electric met Concept iX3

BMW goes electric met Concept iX3

Redactie Baaz

BMW Group breidt zijn elektrificatiestrategie uit en presenteert een volledig elektrisch aangedreven variant van de BMW X3: de BMW Concept iX3.

De auto maakt zijn debuut op de ‘Auto China 2018’ in Beijing. De BMW Concept iX3 is een voorbode van de uitbreiding van het gamma van BMW. Het eerste volledig elektrisch aangedreven model van BMW (BMW i is immers een submerk binnen BMW Group) is een volwaardige Sports Activity Vehicle (SAV) – een compromisloze auto als het gaat om functionaliteit en comfort.

Leidende positie op gebied elektrische mobiliteit

De BMW Concept iX3 onderstreept het voornemen van BMW Group om zijn leidende positie op het gebied van elektrische mobiliteit te versterken. De uitbreiding van het gamma van lokaal emissievrije voertuigen is een van de belangrijkste actiepunten binnen de ACES activiteiten (Automated, Connected, Electrified en Services) waarop de groep de transformatie baseert van de mobiliteitssector in het kader van de strategie NUMBER ONE > NEXT. 

Andere belangrijke punten zijn semi-autonoom rijden, connectiviteit van het hoogste niveau en nieuwe digitale diensten. Onder de generieke term “iNext" werkt BMW Group aan het toekomstige gamma en daarin speelt de BMW Concept iX3 een essentiële rol.

BMW eDrive-technologie

Een van de innovaties in de BMW Concept iX3 is de vijfde generatie van de BMW eDrive-technologie. Een groot voordeel van deze elektrische aandrijving van de toekomst is de samenvoeging van elektromotor, transmissie en aandrijfelektronica in één elektrische aandrijvingscomponent. Bovendien omvat de vijfde generatie van het elektrische aandrijfsysteem nieuwe, krachtigere batterijen. 

Dit nieuwe technologiepakket zorgt voor aanzienlijke vooruitgang op het gebied van prestaties, actieradius, gewicht, indeling en flexibiliteit. Het maakt zijn debuut in de volledig elektrisch aangedreven SAV. De ongeëvenaarde expertise van BMW i speelde ook een prominente rol in de ontwikkeling van de vijfde generatie van de elektrische aandrijving. De overdracht van aandrijftechnologie die oorspronkelijk voor BMW i was ontwikkeld naar andere merken van BMW Group gaat hiermee nog een stap verder.

Plug-inhybride aandrijfsysteem

Volledig elektrisch aangedreven auto’s van BMW worden voortaan voorzien van het BMW i-logo. Zo ook de conceptauto, zowel op de zijkanten als op de achterzijde. BMW eDrive-technologie is inmiddels al onderdeel van het plug-inhybride aandrijfsysteem van de BMW iPerformance modellen en van de MINI Cooper S E Countryman ALL4. 

In de BMW Concept iX3 biedt de technologie in deze verregaand geïntegreerde ontwikkelingsfase volledig elektrische mobiliteit. De uiteindelijke productieversie van de elektrisch aangedreven SAV profiteert daardoor ook van de technologische basis van de aandrijflijn van de BMW iNext, die in 2021 wordt gepresenteerd.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie