BMW 3-serie: Zakenauto van het Jaar 2010

BMW 3-serie: Zakenauto van het Jaar 2010

Redactie Baaz
De BMW 3-serie is verkozen tot Zakenauto van het Jaar 2010. De jury roemt de combinatie van dynamiek en aandacht voor het milieu.

De Zakenauto van het jaar is een terugkerende verkiezing door vertegenwoordigers van vier leasemaatschappijen, wagenparkbeheerders, drie vakjournalisten en een onafhankelijke lease-adviseur.

Strategie

BMW ziet in de verkregen titel een bevestiging van wat het de Efficient Dynamics-strategie noemt. Daarbij wil het merk sportieve rijeigenschappen combineren met zitcomfort en gunstige gebruikskosten. BMW denkt ook in duurzaam en levert in Nederland 171 BMW-modellen met een groen energielabel. Wereldwijd wist BMW in 2008 van alle autofabrikanten de grootste reductie in CO2-uitstoot te behalen en daarmee kreeg de BMW Group het predikaat duurzaamste autofabrikant ter wereld.

BMW 320d

De BMW 3-serie krijgt binnnenkort een nieuw familielid erbij: de BMW 320d Efficient Dynamics Edition. Dit model zou een stuk zuiniger zijn met een verbruik van 4,1 liter per 100 kilometer en een uitstoot van 109 g/km CO2.  Het vermogen is 102 kW (163 pk). De 320d komt in het voorjaar van 2010 op de markt, waarmee kopers profiteren van 20 procent fiscale bijtelling voor privégebruik.

Bron: BMW

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie