Blockchain-startup Blockport maakt cryptotrading toegankelijk voor grote publiek

Bart Remmers
Blockport, een blockchain-startup uit Amsterdam, heeft het platform voor publieke gebruikers geopend. Op de ‘social’ exchange kunnen ervaren en beginnende crypto-traders verschillende cryptomunten kopen en verkopen. Vanuit het alles-in-een platform van Blockport hebben gebruikers toegang tot verschillende wereldwijde crypto exchanges.

Tijdens de open beta-fase, die naar verwachting een kwartaal zal duren, kunnen de eerste gebruikers kennismaken met de Blockport exchange. Om stabiliteit en veiligheid te waarborgen, zullen gebruikers in deze fase toegang krijgen tot een beperkte set van functionaliteiten. 

Nieuwe functionaliteiten en cryptocurrencies

Het komend kwartaal zullen zowel batches nieuwe gebruikers als nieuwe functionaliteiten en cryptocurrencies worden toegevoegd. Gebruikers kunnen handelen in Ethereum, Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin en Ripple. Ze kunnen deze cryptomunten met Euros kopen via iDEAL, SOFORT en SEPA transacties. 
 
Blockport verwijdert obstakels die mainstream gebruik van cryptocurrencies in de weg staan Een recent onderzoek van ING laat zien dat cryptovaluta momenteel worden gezien als risicovol, maar de toekomstverwachting is dat er meer bezitters zullen zijn en de cryptovaluta onder andere gebruikt zal worden voor online betalingen. 

Wat blockchain mogelijk maakt...

'Gebrekkige gebruiksvriendelijkheid van handelsplatformen, de veiligheid van cryptowallets en gebrek aan hands-on informatie zijn belangrijke redenen voor veel mensen om niet te beginnen met het handelen in cryptomunten. Dat is jammer,' zegt Sebastiaan Lichter, oprichter en Chief Product bij Blockport. Het Nederlandse blockchain-bedrijf bouwt daarom aan een platform dat deze drempels weghaalt en daarbij zorg draagt voor een versnelde adoptie van cryptovaluta. 'Het Internet heeft kennis en informatie toegankelijk gemaakt voor iedereen op een decentrale manier. We zijn ervan overtuigd dat de maatschappij waarin we leven er klaar voor is om ook geld en andere materiële bezittingen op dergelijke decentrale wijze te regelen. Blockchain maakt dat mogelijk.'

Nieuwe digitale economie

'We zijn Blockport begonnen met de visie dat iedereen onderdeel uit zou moeten kunnen maken van de nieuwe digitale economie die is ontstaan met de komst van cryptocurrencies. En wel op een veilige en transparante manier. Het insluiten van zo veel mogelijk gebruikers staat bij ons centraal. Met ons platform proberen we een brug te slaan tussen het traditionele, financiële systeem en de nieuwe economie van cryptocurrencies', aldus Kai Bennink, oprichter en Chief Strategy bij Blockport.
 

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart