Blendle gaat naar de VS
Blendle gaat naar de VS

Blendle gaat naar de VS

Redactie Baaz

Na een investering van drie miljoen van The New York Times en de Duitse mediagigant Axel Springer, en de uitbreiding naar Duitsland, gaat Blendle in 2016 in Amerika van start.

​Blendle gaat nogmaals de grens over

De digitale kranten- en tijdschriftenkiosk Blendle gaat nogmaals de grens over, nu naar de Verenigde Staten. Speciaal voor dit land is er een variatie gemaakt op het populaire platform, waar vanaf begin 2016 een testversie van te gebruiken is. Mede-oprichter Alexander Klöpping maakte het nieuws bekend tijdens het Amerikaanse mediacongres.

Amerika kwam al hier

Een aantal Amerikaanse kranten, zoals The New York Times en The Washington Post, waren al in Nederland te lezen. Volgens Klöpping breidt dit aanbod echter uit in een versie van Blendle voor de Verenigde Staten. Begin volgend jaar wordt echter pas bekendgemaakt welke Amerikaanse titels er in deze versie te vinden zijn.

Geen verrassende stap van Blendle

De stap naar de Verenigde Staten zat er al een tijd aan te komen. Eerder kreeg de Nederlandse startup al een investering van drie miljoen van The New York Times en de Duitse mediagigant Axel Springer. Eerder dit jaar werd ook de stap naar Duitsland gemaakt.

In een blog waarin Blendle geïntroduceerd wordt aan de Verenigde Staten laat Klöpping weten dat Amerikanen zich nu al kunnen aanmelden voor de bètaversie van Blendle.

Blendle

Blendle is een online kiosk voor kranten en tijdschriften. Hier kun je losse artikelen kopen, waar je over het algemeen minder dan een euro voor betaalt. Het platform is tot nu toe erg populair, en heeft volgens marktonderzoek van Multiscope een half miljoen gebruikers. De helft hiervan gebruikt het platform minimaal een keer per week.

Wij spraken Blendle in 2014, een jaar na de opstart. In dat interview gaven de oprichters Marten Blankesteijn en Alexander Klöpping al aan dat ze over de grens wilden gaan. ‘Er is veel interesse vanuit andere landen’, aldus Marten, ‘dus we denken dat het in elk geval één land wel moet lukken.’

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie