Bitget lanceert $100 miljoen Web3 fonds voor de ondersteuning van next-gen crypto projecten

Bitget lanceert $100 miljoen Web3 fonds voor de ondersteuning van next-gen crypto projecten

Redactie Baaz

Bitget, een topplatform voor crypto-derivaten en copy trading, heeft tijdens de Hong Kong Blockchain Week het Bitget Web3 Fund gelanceerd, met een initiële investering van 100 miljoen dollar. Het fonds zal zich richten op investeringen in Web3-vriendelijk venture capital (VC) en opvallende Web3-projecten, met als doel de ontwikkeling van de volgende generatie cryptoprojecten te ondersteunen.

Bitget volgt met de lancering van het Bitget Web3 Fund de voor 2023 gekozen strategie 'Go beyond derivative'. Het is bedoeld om een positieve houding ten opzichte van de digitale valuta-economie te bevorderen en de ontwikkeling van de Web3-omgeving te ondersteunen. Het Bitget Web3 Fund gaat wereldwijd op zoek naar investeerders en projecten, maar geeft prioriteit aan partners in Azië die een duidelijk stappenplan en een ervaren team hebben, en die innovatieve oplossingen bieden voor echte problemen. Tot nu toe heeft het fonds aanvragen ontvangen van VC's zoals Foresight Ventures, Dragonfly Capital, SevenX Ventures, DAO Maker en ABCDE Capital voor potentiële partnerschappen.

"We zien dat de ontwikkeling van Web3 razendsnel gaat en veel projecten verdienen de steun om deze ontwikkeling verder te bevorderen en van Web3 een echt wereldwijd fenomeen te maken, zoals Web2 ooit was. Daarom zal het Bitget Web3 Fund op zoek gaan naar projecten die de meeste impact hebben op dit proces. Wij gaan hierbij volledig bewust en verantwoord te werk en weten hoe belangrijk verantwoording is bij elk innovatief project dat investeringen vereist. Wij streven ernaar financiële innovatie in Azië te ondersteunen en zijn ervan overtuigd dat ons platform kan fungeren als een betrouwbare, gemakkelijke en veilige link tussen de werelden van DeFi en CeFi. Ons team van analisten heeft de criteria voor projectselectie al opgesteld en zal zich daar strikt aan houden", aldus Gracy Chen, Managing Director van Bitget, over de lancering van het nieuwe fonds.

Bitget is supporter van talrijke inspanningen om de acceptatie van cryptocurrencies te bevorderen. Binnen de nieuwe strategie 'Go beyond derivatives' heeft de beurs de afgelopen maanden verschillende Web3-toepassingen overgenomen en zijn steun toegezegd als mouwponsor van Juventus en als algemene sponsor van het Juventus Women's Team voor het seizoen 2022-2023. Een belangrijke stap in de Web3-sector was de recente overname van de BitKeep wallet - een Web3-toegangspoort met meer dan 9,5 miljoen gebruikers, die de Web3-ervaring voor Bitget-gebruikers verder zal verbeteren. Bitget plant ook tal van evenementen en uitdagingen voor de community om zowel individuele initiatieven als het algemene groepsgevoel te ondersteunen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie